DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

WTCC: Michelisz a dobogón Vila Realban!

Tiago Monteiro pole-pozícióból indulva emlékezetes győzelmet aratott hazai pályán, de nem csak egy Honda lépett a dobogóra, hiszen Michelisz Norbert 3. pozícióban zárta a küzdelmet.

Noha célba ért a 14. helyen, Ficza Ferenc az első verseny végén elhagyta egyik kerekét, így sokáig kérdéses volt, hogy rajthoz állhat-e a második Vila Real-i összecsapáson. Végül eltudott, a pole-ból induló Tiago Monteiro pedig megőrizte a vezetést a rajt után. Mögötte Yvan Muller, Michelisz Norbert és Robert Huff száguldott, így komoly esély mutatkozott arra, hogy a Honda végre ismét visszatérhessen az első helyre.

A Volvónál Fredrik Ekblom helyére lépő Robert Dahlgren lett a futam első kiesője, miután a a körforgalomnál félrehúzódott lelassuló autójával. Az első versenyen aratott győzelme után túlságosan motivált Tom Coronel beugrott a rajtnál, amiért meg is kapta jutalmát, egy ropogós áthajtásos büntetés képében. Közben a mezőny végén is történtek az események: a nyitófutamot befejező Nagy Dani pördült meg Zengő-Hondájával, és adta fel a küzdelmet.



A hatodik körben Tiago Monteiro motorproblémákra panaszkodott, ám rendületlenül hajtott tovább az élen, karrierje harmadik győzelme felé hazai pályán. A 10. körben José Maria Lopez élt át egy komoly pillanatot, amikor a sikánból kifelé gyorsítva megpattant az autója a rázókövön a fal felé, de a kétszeres bajnok elkerülte a találkozást, és sértetlen géppel hajthatott tovább.

Az élmezőny tagjai hiába hajtottak közel egymáshoz, nem történt komoly próbálkozás - sőt, még komolytalan sem, senki sem akart kockáztatni a szűk aszfaltcsíkon. Egyedül Robert Huff tűnt agilisnek, de hiába autózott szorosan Norbi mögött, nem tudta átrágni magát a magyar pilótán.

Tiago Monteiro végül behúzta a győzelmet, mely a 2010-es portói hétvége után a harmadik hazai diadala lett, Yvan Muller negyedszer állhatott dobogóra, hiszen a második helyen végzett. Michelisz Norbertnek végül sikerült megőriznie harmadik helyét - neki ez a hatodik dobogós helyezése 2016-ban. A Zengő Motorsport pilótája, Ficza Ferenc a 15. helyen zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: