Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 28. szerda
WTCC

Van, aki szerint szenzációs lesz az új WTCR

Több csata, több győztes, több előzés, még több izgalom - Francois Ribeiro szerint akár húsz pilóta is esélyes lehet majd egy-egy futamgyőzelemre, ez pedig nagyot fog szólni 2018-ban.

Mi is kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki a WTCC és a TCR egyesüléséből létrejött WTCR sorozatból, de Francois Ribeiro, a WTCC korábbi promótere szerint szenzációs szezonra számíthatunk: ő úgy gondolja, hogy akár húsz pilóta is képes lehet futamot nyerni, több előzést, több izgalmat tartogat majd a túraautózásért lelkesedők számára 2018.

"Nem lesznek gyári csapatok a sorozatban, de jó pár csapat kapni fog jelentős, közvetlen támogatást a gyártóktól. Szerintem minden WTCC- és TCR-pilóta ott lesz majd a rajtrácson, ez pedig valami olyat fog eredményezni, amit biztos, hogy a szurkolók kedvelni fognak" - nyilatkozta Ribeiro az Autosportnak.

tcr_2017_1"Tavaly télen azt mondtam, hogy 2017 lesz a WTCC történetének egyik legjobb éve. Jó, csak tizenhat autónk volt, de nyolc olyan pilóta vett részt a futamokon, akiben benne volt a potenciál, hogy bárhol nyerni tudjon és mindkét bajnoki cím Katarban dőlt el. Az idei év még jobb lesz: több csata, több győztes, több bizonytalanság, több előzés, több extrém manőver, több kockázat, színesebb autópaletta, több dráma. Szenzációs lesz" - tekintett előre Ribeiro.

A sorozat versenynaptáráról ebben a cikkben már írtunk, a mezőny majd áprilisban érkezik meg a Hungaroringre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?