DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
WEC

„Maximális kockázatot kértünk” – megvédte döntő hibát vétő pilótáját a Toyota

A győzelemért próbált támadni Ryo Hirakawa, amikor hibázott, ezzel eldobta a Toyota esélyét Le Mans-ban. A csapatnál azonban nem hibáztatják.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Ferrari nyerte a Le Mans-i 24 órás 100. évfordulós versenyét a Toyota előtt: a japánok #8-as autójával a hajrában hibázott Ryo Hirakawa, így lett a 15 másodperc körüli hátrányból közel egy kör, amit már természetesen nem lehetett behozni.

A hiba ellenére azonban nem vesszőzi meg pilótáját a csapat: az autóval parádés etapokat teljesítő Brendon Hartley szerint egyszerűen kockáztatniuk kellett, most ez jött ki belőle.

„Mindent beleadtunk, mi voltunk az esélytelenebbek” – mondta a verseny után Hartley.

lemans-wec-toyota-hartley



„A verseny nagy részében lassúak voltunk, talán csak a futam végén a melegebb körülmények között jött meg kicsit a tempónk. Az utolsó etapjaim valószínűleg a legjobbak voltak, időmérős köröket dobáltam egymás után, tudtam, hogy meg kell próbálnunk nyomás alá helyezni őket. Megvolt a tempóelőnyük, de mindent megtettünk” – magyarázta a Le Mans-ra büntetősúllyal hátrányba hozott Toyota pilótája.

„Mindent bevetettünk Ryónak azt mondtuk, amikor beült az autóba, hogy maximális kockázattal maximális támadást hajtson végre, mert nyerni akartunk. Volt egy kis balesete, de ez megtörténik: megtörténhetett volna bármelyikünkkel, és meg is történt sokakkal a futam során. Maximálisan támogatjuk Ryót, a maximális támadás volt a cél, ezt csináltuk. A 14-es kanyarban nekem is voltak az övéhez hasonló gondjaim féktávon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: