DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
WEC

LM24 12. óra – Parázs GT-küzdelem

Az izgalmakat az elmúlt órákban nem az LMP1, hanem a három másik kategória tartogatta: ott viszont alaposan zajlik az élet, miközben Kobayashiék első Le Mans-győzelmük felé haladnak.

KÖVESD ÉLŐBEN A VERSENYT A FORMULA.HU 24 ÓRÁS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Az LMP1-es kategória elmúlt három órájáról sokat nem lehet elmondani, pontosan az a helyzet, mint eddig: nagyjából egy-egy kör különbséggel halad a két Toyota, majd a két Rebellion – Kobayashi, Conway és Lopez egyelőre hibátlanul tart első Le Mans-győzelme felé. Az LMP2-ben viszont két jelentős esemény is volt: a G-Drive remeklő #26-osa műszaki hiba miatt visszaesett az 5-6. helyre, a Jackie Chan-egységet pedig kizárták a versenyből tiltott segítség igénybe vétele miatt – ők győzelmi esélyeiket egyébként más korábban elveszítették. A kategória élén három autó küzd körön belül: a United Autosports két egysége és a bombaerős felállással harcba szálló Jota.

A Pro kategória is tartogatott egy nagy fordulatot, hiszen a #71-es Ferrari visszaesett a harmadik helyről egy pontosan még meghatározatlan futóműprobléma miatt, így kétszemélyesre szűkült a vezetésért vívott harc: az #51-es AF Corse és a #97-es Aston Martin viszont mindent megtesz azért, hogy ne unatkozzunk, hiszen nem eresztik egymást 15 másodpercnél messzebbre, de rendszerint ennyi sincs köztük. Őket épphogy körön belül követi a bajnoki éllovas másik Aston, majd újabb mintegy fél körrel lemaradva az amerikai Risi Ferrari három francia versenyzővel.

ferrari-71



A roppant változatos amatőr kategória első helyéért a géposztály két Aston Martinja vív jelenleg ádáz csatát, azaz a tavaly katasztrofális versenyt teljesítő gyártó jelenleg a Pro 2-3., illetve az Am 1-2. helyét foglalja el. A Porschével viszont kitolt a teljesítmény-kiegyenlítés: a Próban a hibamentes versenyt futó #91-es az ötödik helyen áll, míg az Am-ben a 4. pozíciótól lefelé következnek a legjobbjaik.

52 autó van még versenyben féltávnál, három autó baleset, három pedig műszaki gondok miatt esett ki – továbbá egyet kizártak, ahogy fentebb említettük.

KÖVESD ÉLŐBEN A VERSENYT A FORMULA.HU 24 ÓRÁS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: