DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WEC

Újabb veszteségek: A WEC és az ERC is versenyeket fújt le

A Hosszútávú Világbajnokság és a Rali-Eb is csatlakozott azon szériák közé, melyek törölték vagy halasztották fordulójukat a koronavírus-járvány miatt. A Formula-E-ben egyelőre meg nem erősített hírek szerint két hónapig elmarad minden verseny.

A WEC 2019-20-as szezonjának március 20-i fordulóját Sebringben nem fogják megtartani, és a hétvégére kitűzött tesztet is lefújták a pályán, derül ki a bajnokság közleményéből.

A sorozatnak nem volt választása, hiszen az Egyesült Államok szerdán este 30 napos beutazási tilalmat rendelt el Európa 26 országából. A mezőny jelentős része a kontinensen tartózkodik, így lehetetlenné válik eljutásuk az USA-ba. A SuperSebring hétvége másik feléről, az amerikai bajnokság 12 órás futamáról is kiadtak egyidejűleg egy közleményt: az IMSA terve szerint a versenyt meg fogják tartani.



A Rali Európa-bajnokság – ahol magyarként Herczig Norbert és Vogel Adrienn is versenyez idén – csütörtökön ugyancsak törölte soron következő fordulóját, a szezonnyitót a Portugáliához tartozó Azori-szigeteken. Az eredetileg március 26-28-ra kitűzött eseményt be szeretnék pótolni a folytatásban.

Egyelőre nem a szervezőtől érkező hír, de az Autosport úgy értesült, hogy a Formula-E, amely eddig három versenyét mondta le – a kínait, olasz és indonézt – a következő két hónap még megmaradt eseményeit is el fogja törölni. Információik szerint a sorozat és az FIA már megegyezett a döntésben, de a bejelentést jövő hét elejére tartogatják, mivel nem akarják az F1-es Ausztrál Nagydíjat befolyásolni.

A két hónapos időszakba a dél-koreai (Szöul) és franciaországi (Párizs) e-Prix-k esnek bele. Ebben az esetben a bajnokság június 21-én, Németországban folytatódna, és mivel a 2019/20-as szezon júliusban véget is ér, csupán hét eseményből állna, melyeket azonban dupla futamra bővíthetnek.

Magyarországra is elértek a koronavírus-járvány miatti versenytörlések, a rali egri és ralikrossz máriapócsi szezonnyitóját sem fogják megtartani az eredeti időpontban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: