DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

WEC: Domináns győzelmet aratott a Rebellion

A szezonban másodszor nyert a Menezes, Senna és Nato alkotta hármas az austini hatóráson, ahol a Toyoták továbbra is a teljesítménykiegyenlítés miatt szenvedtek.

Az 1-es rajtszámú Rebellion könnyed rajt-cél győzelmet ünnepelhetett a WEC múlt hétvégén megrendezett texasi futamán. Gustavo Menezes, Bruno Senna és Norman Nato az első óra után már 23 másodperces előnnyel rendelkezett a Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima és Brendon Hartley alkotta hármas előtt, akiknek esélyük sem volt az őket sújtó BoP miatt. A Toyotáknak így csak a második-harmadik hely jutott. Hartley 51 másodperces lemaradással ért célba a 8-as autóval, a bajnokságot vezető 7-es gép Mike Conwayjel, Kamui Kobayashival és José Maria Lopezzel pedig két kör hátránnyal zárta a futamot.

 rebellion-wec-20201



Az LMP2-esek között sorozatban másodszor szerzett győzelmet a United Autosport alakulata Paul di Restával, Filipe Albuquerque-vel és Phil Hansonnal. A futam elején valószínűtlennek tűnt a 22-es autó sikere, de a hármas stabil teljesítményének köszönhetően a hajrában sikerült megelőzniük a vezető Jackie Chan-féle autót. A második helyen Will Stevens, Ho-Pin Tung és Gabriel Aubry 37-esét, a harmadikon pedig Anthony Davidson, Roberto Gonzalez és Antonio Felix da Costa 38-asát intették le.

A GT-k között a bajnoki éllovas újabb sikert aratott. Nicki Thiim és Marco Sorensen a 95-ös Aston Martinnal harmadszorra győzött, miután a hajrában visszaverte a 92-es Porsche támadásait. Michael Christensen és Kevin Estre mindössze négy másodperces hátránnyal zárt a második helyen. A harmadik Alex Lynn és Maxime Martin lett a 97-es Astonnal. 

A futam végeredménye itt található.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: