DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Alonso nevet azon, hogy önzőnek tartják

A némileg nehéz természetűnek tartott spanyol versenyző tagadja, hogy énközpontú lenne, és rámutatott, az ő idejében a Ferrarinál sosem volt olyan feszültség a két pilóta között, mint mostanában.

Formula-1-es karrierje során Fernando Alonso számos sikert elért, ám vannak, akik úgy tartják, bizonyos döntései megakadályozták őt abban, hogy igazán kiemelkedőt alkosson. Visszavonulása előtt például Stoffel Vandoorne, akkori csapattársa arra panaszkodott, a McLarennél minden a spanyol körül forog. Alonso azonban tagadja, hogy túlzottan saját magával foglalkozna, és rámutatott, az ő idejében a Ferrarinál sosem voltak olyan konfliktusok, mint idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc között.

 alonso-portre-20192



„Egy dolog az, hogy milyen hírneve van valakinek, a másik pedig, hogy a tények mit mondanak. Minden évben látunk összeütköző csapattársakat. Engem Monzában és Spában is szélárnyékot láttak adni. Tudom, milyenek ezek a helyzetek, szóval amikor hírnévről beszélünk, akkor érdemes utánanéznünk a tényeknek” – nyilatkozta a spanyol, aki az F1 után a WEC-be igazolt, ahol három pilóta osztozik egy autón, és a feszültségmentes közös munka elengedhetetlen. Ez további érv volt Alonso tarsolyában.

 „Semmi probléma nem volt azzal, hogy osztozkodni kell velük, hiszen ők a tapasztaltak ebben a környezetben, én pedig az, aki kérdez és hibázik. Persze nem örültem, amikor át kellett adnom az autót, hiszen én mindig vezetni akarok, de egyfajta megkönnyebbülés volt, amikor ők ültek az autóban, hiszen tudtam, hogy jól fognak menni. Bizalom volt köztünk.”

Alonso következő nagy kihívása a Dakar Rali lesz, amivel kapcsolatban nem áltatja magát – elsősorban élvezni megy a versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: