DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Tereprali

Alonso őszinte volt a Dakarral kapcsolatban

Nem azt érzi a sivatagi száguldással kapcsolatban, mint amit az Indyvel, Le Mans-val, vagy Daytonával kapcsolatban, de nem adja fel, van egy terve arra, hogy hogyan szerepeljen jól.

Reálisan látja saját maga esélyei Fernando Alonso a 2020-as Dakarral kapcsolatban: a Toyotával induló kétszeres Formula-1-es világbajnok tisztában van vele, hogy mi a realitás a homokdűnéken való szereplésével kapcsolatban és nem várja azt, hogy esélyes lesz a végső győzelemre. Igaz, annyit elhintett, hogy fel azért nem adja a küzdelmet.

dakar_3



"Azért megyek oda, hogy élvezzem a versenyt és a tapasztalatot" - idézi Alonso szavait a Dakarral kapcsolatban a GPBlog. "Nem érzem magam késznek arra, hogy megnyerjem a Dakart. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy mennyire hiányzik a tapasztalatom és úgy gondolom, hogy máshol, mint például az Indyben, Le Mans-ban, vagy Daytonában meglehetősen versenyképesnek éreztem magam a győzelemért való harcot tekintve."

Alonso valóban versenyképes volt, Le Mans-ban és Daytonában nyerni is tudott és első próbálkozásra az Indy500 is kiválóan ment neki, igaz, ott végül megállt alatta a technika. A Dakar viszont más lesz. "Ezen a területen nem gondolom azt, hogy megfelelő szinten vagyok és a földön kell maradnom a várakozásokkal kapcsolatban. Viszont eltérő stratégiát fogok alkalmazni. Nem én leszek a leggyorsabb, de remélhetőleg a végén jó pozícióban leszek majd" - mondta a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: