DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

Alonso: Még nyolc versenyen indulok idén

Mostanáig mindenki csak a Le Mans-i 24 órásig látott előre Fernando Alonso versenyzői karrierjében, ám a spanyol most először beszélt arról, mihez kezd magával ezután – úgy hangzik, egész konkrét tervei vannak.

2019 kezdetekor két fontos programpontból állt az F1-et hátrahagyó Alonso versenynaptára. Az egyik az Indianapolis 500-on való részvételt volt, amelyre végül nagy meglepetésre kvalifikálni sem tudta magát, a másik pedig a WEC 2018/2019-es szuperszezonjának befejezése a hátralévő három futammal. Ezek közül mostanra már csak a Le Mans-i 24 órás maradt, amelyre viszont úgy készülhet, hogy a június 16-i leintés pillanatában jó eséllyel megszerezheti harmadik FIA világbajnoki címét.

alonso_2



És bár az sejthető, hogy újabb versenyautókban, sorozatokban szeretné magát kipróbálni a spanyol, a további terveiről eddig semmit nem árult el. Egészen mostanáig, amikor egy az Instagramon a rajongói számára tartott kérdezz-feleleken elejtett egy eddig nem ismert információt az azt firtató kérdésre, hogy mihez is kezd magával a Le Mans után:

„Rengeteget fogok edzeni a következő szezonra való felkészülés jegyében, és lesz még 8 versenyem ebben az évben” – írta, ezzel azonnal beindítva a találgatást, hogy melyek lehetnek azok az események, amelyeket ilyen precízen tud számszerűsíteni. És egyelőre elég nagy a tanácstalanság az érdeklődők körében, hiszen csak azt lehet tudni a spanyolról, hogy a WEC- ősszel startoló új szezonjában már nem lesz ott, na meg azt, hogy az IndyCar egyéb állomásain való részvétel gondolata sem foglalkoztatja. A következő Dakar Rali pedig, amivel kapcsolatban még szóba került a neve, csak jövő januárban kezdődik. Persze az is lehet, hogy nem kell ebbe túl sokat belelátni és a legkülönfélébb sorozatokat bedobni a kalapba, hiszen Alonso gyakran vesz részt gokartversenyeken is a saját pályáján, amiket már tavaly is előszeretettel számolt a versenyhétvégéi közé.

Egy másik kérdés az F1-be való jövő évi visszatérését firtatta, miután tavalyi kiszállásakor maga a spanyol is a levegőben lógva hagyta még ennek lehetőségét. Ezúttal viszont egy nevetés mellett gyorsan elintézte a választ: „Nem lenne lehetséges a visszatérés, jelenleg erre nem is gondolok.”

Az viszont biztos, hogy Alonso agendájának első helyén immár egyértelműen az Indianapolis 500 megnyerése áll, hiszen már csak ez hiányzik neki a névleges elismerés, a tripla korona megszerzéséhez. Mint egy következő kérdésre adott válaszában kifejtette, nem szegte kedvét az idei csalódás.

„Nem fogom feladni. Ha a sportban valami különlegeset akarunk elérni, az csak számtalan próbálkozás és bukás után sikerülhet. Több mint 300 nagydíjon indultam el, hogy megnyerjek közülük 32-t, ugyanígy a 100 éves történelemre visszatekintő Real Madrid is 13 bajnoki címmel mondhatja magát a legsikeresebbnek [a legrangosabb európai kupasorozatban, a BEK/BL-ben]. Ezek is azt mutatják, hogy a sportban mennyire alacsony a sikerességi mutató, és ezért számít különlegesnek, amikor feljutunk a csúcsra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: