DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WEC

Alonso még nem heverte ki Le Mans-t

Míg társai már a Francia Nagydíjra készülnek, a spanyol még a múlt hétvégi 24 órás fáradalmaival van elfoglalva. Saját bevallása szerint csapatával a verseny történetének legnagyobb győzelmét aratta.

Négy napja intették le a Hosszútávú Világbajnokság idei Le Mans-i fordulóját, ám a Toyota győztes triójának F1-es sztárja, Fernando Alonso még nem heverte ki teljesen a történteket. A kétszeres F1-es világbajnok saját bevallása szerint a mai sajtótájékoztatón 90%-os állapotban volt, így a vasárnapi futamra még rá kell pihennie.

„Fizikailag kétségkívül fárasztó volt a verseny. Itt minden egyes etapon két és fél Formula-1-es futamot teljesítünk, amit aztán két hét helyett négy óránk van kipihenni, mielőtt újra autóba ülnénk. Ez egyszerre volt szórakoztató és fárasztó” - magyarázta. 

 alonso-lemans-win



„Ilyenkor az adrenalin egész éjjel ébren tart. Mivel az éjszakai menet rám hárult, így mindössze másfél órát pihentem, azt is félálomban. Persze a januári Daytonai 24 óráson már megtapasztaltam, hogy milyen fizikai és mentális kihívásokat jelent egy egész napos verseny, így mindent irányítás alatt tartottam. Kellemes élmény volt” – taglalta a múlt hétvégén szerzett tapasztalatait a mclarenes.

Bár az egyik rivális LMP1-es csapatból rosszmájú kritikákat kapott a Toyota „ellenfelek nélküli” győzelme, Alonso szerint ez a sikert nem csak, hogy teljes értékűnek számít, egyenesen a verseny 1923 óta íródó történetének legnagyobbja. „Tavaly mindössze négy [LMP1-es] autó indult, idén ez a szám tízre emelkedett, ebből fakadóan szerintem most jelentősen nagyobb volt az ellenállás. Ezt a győzelmet sokkal többre tartom, mint bármelyik másik Le Mans-i sikert.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: