DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

Alonso már ferrarisként indulni akart Le Mans-ban

Stefano Domenicali elmondta, Fernando Alonso már az ő ferraris csapatfőnöksége idején szeretett volna indulni Le Mans-ban, ám akkor nem jutottak el konkrétumokig. Igaz, nem is engedte volna versenyzőjének az indulást.

2018 egyik legnagyobb autósporttal kapcsolatos híre az volt, amikor év elején Fernando Alonso bejelentette, hogy F1-es teendői mellett még beiktatja magának a komplett WEC-szezont is 2018-ra, benne természetesen a Le Mans-i 24 órással. A McLaren és a csapat első embere, Zak Brown rugalmas volt ezzel kapcsolatban, sőt, télen afféle felkészülés gyanánt maga Brown adott lehetőséget Alonsónak saját csapatában a daytonai 24 óráson, viszont nem lett volna mindenki ennyire megengedő.

A korábbi Ferrari-csapatfőnök, Stefano Domenicali arról beszélt egy interjúban, hogy ha rajta múlik, a McLaren illetékesei helyében ő nem engedte volna el Alonsót Le Mans-ba.

00112019_561 



„Csapatfőnökként kicsit egoistának kell lenned” - mondta Domenicali spanyol újságírói kérdésekre válaszolva. „Nem véletlenül olvasható minden ilyen jellegű rendezvényre történő belépéskor, hogy a motorsport veszélyes. Annak idején csapatfőnökként nem engedhettem volna meg azt a luxust magamnak, hogy hagyom a versenyzőmet indulni Le Mans-ban, aztán történik vele valami, és nem tud teljes erőbedobással a csapat rendelkezésére állni bármilyen okból.”

A jelenleg már a Lamborghininél dolgozó Domenicali most csak elméletben játszott el a gondolattal, hogy kezelt volna egy ilyen kérést, annak idején viszont majdnem tényleg szembesült ezzel. „Beszéltünk erről, végül azonban a konkrétumokig, hogy meg is csináljuk, sosem jutottunk el. Akkor végül maximálisan az F1-es projektre koncentrált. De az tény, hogy ő egy igazi versenyző, aki imádja a motorsportot, és szeretne annak minél több műfajában sikert elérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: