DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
WEC

A Le Mans-i legendát lenyűgözi, amit Alonso csinál

Tom Kristensen annak idején kilencszer is meg tudta nyerni a Le Mans-i 24 órás versenyt, és ahogy annak idején neki is elsőre összejött a győzelem, a dán úgy véli, Alonso ezt utána csinálhatja.

Tom Kristensen személyében nem akárkiről, hanem egyenesen Le Mans legnagyobb alakjáról, a legsikeresebb versenyzőről beszélünk. A dán 1997 és 2014 között összesen kilencszer nyerte meg éppen aktuális csapattársaival a leghíresebb endurance-versenyt, ráadásul 1997-ben rögtön első nekifutásra az élen végzett, talán furcsa belegondolni, de még Porschéval.

Kristensen tehát tudja, mit beszél. Arról, hogy a dán legenda mit gondol a kétségkívül legnagyobb érdeklődéssel versenyző, Fernando Alonso helyzetéről, a spanyol As sportnapilap kérdezte a lassan már 51 éves exversenyzőt.

„Nagyon örültem, amikor megtudtam, Fernando is elindul Le Mans-ban” - kezd bele Kristensen. „A bajnokságnak nagyszerű hír, hogy egy ilyen kaliberű versenyző is a mezőny tagja lesz, de szerintem maga Alonso is élvezni fogja az egészet. Ő az egyik legnagyobb favorit, az autója megvan hozzá, hogy nyerjen, ráadásul óriási tehetségről beszélünk személyében.”

03718002_084



Persze azért még egy Alonso-szintű versenyzőnek sem lesz egyszerű dolga. „Nagyon hosszú versenyről van szó, ahol mindig rengeteg dolog történik. De akár ő is nyerhet elsőre. Annak idején nekem is sikerült, és még csak Fernando sem vagyok...” (nevet) „A legnehezebb dolga talán a forgalom kezelésével lehet, de ebben is folyamatosan edződik, ráadásul nagyon intelligens is. Többször beszéltem vele a versenyről, készséggel el- és megfogadta a tanácsaimat.”

Nem sokan ennyire bátrak, mint Fernando Alonso, ezt pedig Kristensen nagyra értékeli. „Csodálom, amit Fernando csinál, illetve azt az óriási szenvedélyét, amivel az autósport iránt rendelkezik. Fernando számomra még mindig egy F1-es versenyző, ráadásul én úgy gondolom, hogy a legjobb, de elment Indianapolisba és majdnem nyert, ott volt Daytonában, most Le Mansban... Ez az a szellemiség, amit szeretek a versenyzőkben. És főleg ezt a szenvedélyt. Ez az élet kulcsa.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: