DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

Kubica visszalép a WEC-től!

Váratlan, s egyúttal igen szomorú hírt közölt rajongóival Robert Kubica – a lengyel visszatérését a pályaversenyzés élvonalába nagy várakozás előzte meg, de hiába. Reméli, hogy nem végleges a búcsú.

Az idei WEC-szezon egyik nagy szenzációja lehetett volna Robert Kubica visszatérése a pályaversenyzés élvonalába, ám a rajongóknak sajnos csalódniuk kell. A lengyel pilóta ugyanis váratlanul közölte, megszakítja együttműködését a ByKolles csapattal. A 2011-es ralibalesete miatt az F1-ből kikerülő sztár az alábbi szöveget tette közzé közösségi oldalán:

A Prológus után úgy döntöttem, hogy megszakítom versenyzői programomat a ByKolles LMP1-es csapatával, s ennek következtében nem veszek részt a közelgő silverstone-i WEC-fordulóban, se más idei WEC-futamokon. Nehéz döntés volt, hiszen ezzel elveszítem a lehetőséget arra, hogy egy ennyire nagy kihívást jelentő és versenyképes bajnoksághoz csatlakozzak, de remélem, hogy ez nem egy végső búcsú.

kubica-2016



Egyelőre nem tudni, mi áll a döntés hátterében, mindenesetre egyáltalán nem biztos, hogy összefügg a lengyel karjának állapotával – Kubica ugyanis a monzai Prológuson, azaz a szezont megelőző kollektív teszten egyetlen kört sem tehetett meg Colin Kolles istállójának versenygépével, azaz nem kizárt, hogy ezért döntött így.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: