DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Keszthelyi Vivien Le Mans-ban

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának magyar tagja egyelőre még nem pilótaként vesz részt az eseményen, hanem az Audi Sport meghívott vendégeként, mint az akadémia képviselője.

Keszthelyi Vivient a hét elején, az Audi Sport neuburgi központjában megtartott tesztelésen hívta meg az Audi csapata az autósport Mekkájába, ahol ő fogja képviselni a meghívott vendégek között az Audi Sport új versenyző-generációját.

A fiatal versenyző pénteken Németországba utazik, majd egy privát géppel, az Audi charter-járatával onnan repül át szombaton Le Mans-ba, ahol a rajttól a vasárnapi célba érkezésig az Audi Sport vendégeként tekinti meg a legendás versenyt, amelyen az egyik akadémiai mentora, a német Pierre Kaffer is versenyez majd.

vivien_keszthelyi_audi_sport_neuburg_test_160615_1_



Keszthelyi Vivien a külön erre az időszakra felépített Audi Racing Hotelben száll majd meg a futam idejére.

Az Audi az elmúlt évtizedekben komoly sikereket ért el Le Mans-ban, 2000 óta 13 alkalommal győzött a csapata, az idén pedig igyekszik visszavágni a Porschénak, amely tavaly legyőzhetetlennek bizonyult.

A Le Mans-i 24 órás versenyt 1923 óta rendezik meg, így ez az egyike a világ legrégebbi autóversenyeinek. A Le Mans közelében fekvő sarthe-i versenypályán sorra kerülő viadal eredetileg a sorozatgyártású autók megbízhatóságának és gazdaságosságának tesztelésére szolgált. A mezőny szombat kora délután rajtol el, és másnap kora délután ér célba. A 24 óra alatt közel 5000 kilométert tesznek meg a versenyzők, a rekord pedig a 2010-es versenyen született meg, 5410 kilométeres távval.

„Hihetetlenül örülök, hogy meghívást kaptam az Audi Sporttól erre az eseményre. Először el sem hittem, hogy ott lehetek a versenyen, a szakmai fejlődésemben pedig ez egy óriási lehetőség. Úgy gondolom, jó eredményt érhet el az Audi Sport Le Mans-ban, nekem pedig lesz lehetőségem belelátni a professzionálisan működő csapatok munkájába. Örülök, hogy az egyik mentorom, Pierre Kaffer is indul, szurkolok neki a legjobb eredmény eléréséért.” – mondta Keszthelyi Vivien.

A fiatal magyar pilótát a hétvégére a Formula Renault sorozatban versenyző Habsburg Ferdinánd is meghívta saját csapatához a Hungaroringen sorra kerülő versenyére, ám Keszthelyi Vivien a Le Mans-i elfoglaltsága miatt sajnos ezzel a lehetőséggel most nem tudott élni.

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának magyar tagja a jövő hétvégén a Pannóniaringen, az FIA CEZ Trophy következő versenyhétvégéjén áll majd rajthoz legközelebb.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: