DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Piquet LMP1-es autóval ott lesz Le Mans-ban

A Formula-E címvédője talán már kifelé kacsingat az elektromos sorozatból, hiszen idén a WEC három futamán is rajthoz áll majd, csapattársa pedig két olyan pilóta lesz, akikkel más pályákon riválisok.

Nemrég felreppentek olyan hírek, hogy Nelson Piquet Jr., a Formula-E első szezonjának bajnoka már más bajnokságokban keresi jövőjét, hiszen az elektromos szériában csapata, a NextEV China Racing az idei szezonra alaposan visszaesett az erősorrendben, így a brazil győzelmek helyett egyelőre csak a pontszerzésért képes harcolni. És bár szerződése a 2016/17-es évadra is odaköti őt, a feltételezések szerint csak akkor maradna a sorozatban, ha versenyképes autót találna magának.

Dppi_03415008_057



A 30 éves pilóta pedig igazolta is ezen sejtéseket, amikor bejelentette, hogy egy másik komolyabb projektbe is belevág, hiszen leszerződött a Hosszútávú Világbajnokságban LMP1-es prototípusokkal versenyző Rebellion Racinghez. Kontraktusa a szezon első három versenyére szól, ott lesz tehát a silverstone-i és a spái 6 óráson, valamint június közepén a Le Mans-i 24 óráson is. A világ egyik leghíresebb versenyén nem lesz újonc, hiszen egyszer, tíz évvel ezelőtt már rajthoz állt ott, ám akkor egy GT1-es autóval végzett kategóriája 4. helyén.

Piquet csapattársa Nicolas Prost és Nick Heidfeld lesznek, azaz két olyan versenyző, akikkel a Formula-E-ben riválisok, és például összecsapnak majd az előttünk álló hétvégén a Mexikóváros ePrix keretében is.

„Izgatottá tesz, hogy csatlakozhatok a Rebellion Racinghez néhány verseny erejére ebben a szezonban, köztük természetesen a Le Mans-i 24 órásra is” - nyilatkozta a magát már számos különféle versenysorozatban kipróbáló brazil. „Ez az egyik legkülönlegesebb autóverseny a világon, és már akkor is nagyon élveztem, amikor 2006-ban kipróbálhattam magam rajta - azóta is arra törekedtem, hogy ismét rajthoz állhassak még valamikor.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: