DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WEC

Hivatalos: Petrov a WEC-ben folytatja

A Formula-1-es pályafutása során egyetlen dobogós helyezést szerző orosz pilóta aláírt az SMP Racinghez, így 2016-ban a hosszútávú-világbajnokság LMP2-es kategóriájában láthatjuk őt indulni.

Vitalij Petrov 2010 és 2012 között szerepelt a Formula-1-ben, s a három év során mindössze egyszer, a 2011-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon tudott dobogóra állni. Az azóta a DTM-ben is megfordult orosz pilóta jövőre ismét világbajnoki mezőnyben fog versenyezni, a korábbi híreszteléseknek megfelelően ugyanis a 31 éves pilóta ugyanis aláírt a WEC LMP2-es kategóriájában induló SMP Racinghez, amelynek színeiben egy BR Engineering BR01-es gépet fog terelgetni 2016-ban.

Petrov_DPPI



Petrov számára nem lesz ismeretlen a hosszútávú versenyzés világa, hiszen 2007-ben néhány viadalon rajthoz állt, így például a legendás Le Mans-i 24 óráson is, ahol azonban műszaki hiba miatt idejekorán kiállni kényszerült.

Érdekesség, hogy a korábbi F1-es szintén egy orosz helyére érkezik az SMP-hez: Mihail Aljosin komoly szerepet vállalt a BR01-es fejlesztésében, jövőre azonban visszatér az IndyCarba, így Petrov az ő távozásának köszönhetően került a csapatba. Az istálló egyébként már a silverstone-i évadnyitó előtt megméretteti magát, ők is rajthoz állnak ugyanis Daytonában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: