DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Magnussen a WEC-ben folytatja?

Nem mástól, mint Porsche LMP1-es csapatától kapott tesztlehetőséget két más versenyző mellett a dán, aki minden valószínűség szerint a 2016-os F1-es rajtrácson sem lehet ott.

Magnussent, akit erős bemutatkozó szezonja ellenére Fernando Alonso miatt fokozott le tartalékossá a McLaren idén, a wokingi alakulat október elején menesztette: bár a 23 éves pilóta versenyülésben reménykedett 2016-ra, végül harmadik pilótaként sem tartottak rá igényt, a szakítást épp születésnapján közölték a dánnal. Miután a Lotus leszerződtette Jolyon Palmert, a Haas második versenyzője pedig egészen biztosan Esteban Gutierrez lesz, a kapuk bezáródni látszanak Magnussen előtt.

A versenyző korábban már kijelentette, még egy idényt nem tölt el úgy, bármiféle sorozatban való szereplés nélkül, mint az ideit. A jelek alapján elképzelhető, hogy a Hosszútávú Világbajnokság mezőnyében köt ki, a motorsport.com értesülései szerint következő hónapban, a barcelonai pályán a Porsche 919 Hybrid LMP1-es autót fogja tesztelni.



Két másik versenyző is lehetőséget kapott: egyikük a GP2-ben szereplő Mitch Evans, aki ezzel párhuzamosan az LMP2-es kategóriában is indult. A 21 esztendős új-zélandi pártfogója Mark Webber, de a jelek alapján úgy fest, hogy Formula-1 helyett ő is inkább WEC-s pályafutásról álmodozhat.

A harmadik pilóta szintén McLarenhez kapcsolható, a 28 éves Oliver Turvey a wokingiak tesztelői közé tartozik hosszú évek óta. Idén Evans csapattársa volt Le Mans-ban, ahol az LMP2-ben a megelőző évben nyert – emellett a Formula-E-ben versenyez a tavaly bajnoki címet nyerő Nextev TCR csapatban.

„Úgy döntöttünk, hogy három fiatal versenyzőnek adjuk meg a lehetőséget a Porsche 919 Hybrid tesztelésére. Az üléspróbát és szimulátoros felkészítést már el is végeztük. Várjuk a tesztet, és meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta Andreas Seidl csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: