DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
WEC

14 óra: Óriási harc Le Mans-ban

Tovább tart a két Audi küzdelme a Porsche harmadik számú egységével Le Mans-ban – lehetetlen megmondani, ki kerül ki majd ebből győztesen, s a #17-es Porschét sem szabad még leírni...

24 ÓRÁS FOLYAMATOS KÖZVETÍTÉSÜNK ITT ÉRHETŐ EL

A verseny elmúlt óráiban tulajdonképpen egy forgatókönyv szerint zajlottak az élmezőny küzdelmei: a #19-es Porsche áll a legjobban, de amikor ők kiállnak, a #7-es Audi pedig még nem ejti meg soros tankolását, nagyon kicsi lesz a különbség köztük. A #9-es Audi is jól megy, jelenleg Albuquerque terelgeti az autót, egyértelműen lőtávolban vannak, s a #17-essel Hartley is igyekszik jóvátenni hibáját – 10 másodperc körül vannak a #9-estől, amikor épp az Audi volt később a bokszban.

A Toyota hátránya jelentős, a probléma nélkül futó #2-es autó 5, a korábban balesetező #1-es 8 kör lemaradásban van, az élmezőnyt alkotó P1-esek sorát pedig a #13-as Rebellion zárja. Egyébiránt egyedül a #21-es Nissan esett ki a legnagyobb kategóriából, de a többiek különböző problémáik miatt elvesztek a mezőnyben, sőt a két Nissan és a ByKolles a négy utolsó helyből foglal el hármat.

Az LMP2-ben a KCMG autója egy hosszabb kiállás ellenére is simán vezet, Nicolas Lapierre ismét remekül teljesített. A szinte a verseny kezdete óta a második helyen álló Thiriet-autó nem sokkal e sorok írása előtt balesetbe keveredett a GTE Pro-t korábban vezető #99-es Aston Martin miatt, így minden bizonnyal változik az összetett sorrendje. A GT-k közt így az #51-es Ferrari vezet, miután a Corvette-en fékbetétet kellett cserélni szinte egy időben a balesettel, míg az amatőrök mezőnyében a #98-asnál az előny, de a különbség jócskán lecsökkent a korábban látottakhoz képest.

A versenyt eddig 8 autó adta fel, négy GT-egység, három LMP2-es autó, valamint a #21-es Nissan – ezek közül csak egy, a Signatech Alpine LMP2-ese baleset miatt.

Így áll a verseny reggel ötkor, tizennégy óra elteltével. A következő összefoglalóig ajánljuk élő közvetítésünket, melyet ide kattintva érhettek el!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: