DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
WEC

Visszatér a Le Mans-i 24 órásra a Ford?

Az Autosport értesülései szerint ez lesz annak a nagy bejelentésnek a tárgya, amelyet az amerikai autógyártó óriásvállalat pénteken készül megtenni. Egy 50 éves évforduló csalhatja vissza őket a sorozatba.

A Ford szerdán a közönség érdeklődését és várakozását felcsigázandó egy rövid bejelentést tett arról, hogy pénteken egy nagyobb bejelentést fog tenni… Ennek így önmagában még semmi hírértéke nem volna, ám az Autosport már most tényként közli, hogy mi lesz a nagy bejelentés tárgya.



Az amerikai gyártó állítólag 2016-ban visszatér a Le Mans-i 24 órás verseny GTE kategóriájába, ahol az új Ford GT-t fogják harcba indítani. De ugyanezzel a modellel a hírek szerint az egész Hosszútávú Világbajnokságot, továbbá a Tudor United Sportscar Championshipet is végigteljesíti majd a Ford, amely mindkét említett versenysorozatban egy kétautós csapatot fog elindítani, míg a Le Mans-i 24 órásra mindent mozgósítva egy négyautós bevetésre készülnek. 

Szintén az Autosport értesülései szerint a Ford GT versenyváltozatát egy a Roush Yates által tuningolt, 3,5 literes EcoBoost V6-os ikerturbó motor fogja hajtani, amellyel az USC prototípus géposztályában már jelenleg is versenyeznek. 2016-ban lesz 50 éve annak, hogy a Ford megszerezte első Le Mans-i győzelmét, ez alkalomból térhetnek vissza a legendás verseny résztvevői közé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: