DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 3. vasárnap

FordGT

Megérkezett Magyarországra az első Ford GT szupersportkocsi

2016 áprilisában a világ 6506 autórajongója jelentkezett, hogy az első 500 darab Ford GT szupersportkocsi tulajdonosa lehessen. Az egyetlen szerencsés magyar jelentkező számára most jött el a pillanat, hogy végre átvehesse az legelső Magyarországra szállított Ford GT kulcsait.

részletek

Dán autóversenyzőé az első európai Ford GT

2016 áprilisában a világ 6506 autórajongója jelentkezett, hogy az első 500 darab Ford GT szupersportkocsi tulajdonosa lehessen. Az egyik szerencsés skandináv jelentkező számára most jött el a pillanat, hogy a hosszú várakozás végeztével átvehesse az egyik legelső, Európába szállított Ford GT kulcsait.

részletek

Ford GT: Csak egy darabot kapott Magyarország

A kék ovál hazai képviselete nemrég beszámolót tartott a tavalyi évről, amely sok sikert hozott a márkának. 2018 sem lesz rossz: például a Mustang új kivitelének sokan örülnek majd. Egy vásárló pedig kivételesen boldog, mert övé lesz itthon az egyetlen Ford GT!

részletek

GT: A Ford karácsonyi ajándéka

Legördült a gyártósorról a vadonatúj 2017-es Ford GT első példánya – és ezzel hivatalosan is megkezdődött a Ford Performance várva várt szupersportkocsijának gyártása.

részletek

A vásárló saját egyéniségéhez szabhatja az új Ford GT-t

A Ford GT tervezői átgondoltan állították össze az autóhoz választható színeket és anyagokat, még inkább kihangsúlyozva ezzel a nagy teljesítményű szupersportkocsi egyedi jellegét.

részletek

Kettős győzelem - Nyerő szériában a Ford GT

A Ford Chip Ganassi Racing csapat immár zsinórban másodszor produkált kettős befutót, hiszen a 67. rajtszámú autó (amit Richard Westbrook és Ryan Briscoe vezetett) elsőként száguldott át a Sahlen’s Six Hours of The Glen futam célvonalán, mögötte pedig Le Mans-győztes Joey Hand - Dirk Müller páros következett.

részletek

2019-ig biztos folytatódik a Ford GT versenyprogramja

Alig két héttel azután, hogy látványos győzelmet aratott a Le Mans 24 órás futam GTE Pro kategóriájában, a Ford Motor Company bejelentette, hogy minimum három további IMSA és a WEC évadra meghosszabbítja a Ford GT gyári támogatású versenyprogramját.

részletek

Limitált GT egy legendás versenygép emlékére

A vadonatúj, 2017-es Ford GT egy limitált kiadású Heritage változatban is megrendelhető lesz, amely annak a GT40 Mark II versenyautónak az emlékét idézi, amit Bruce McLaren és Chris Amon vitt győzelemre 1966-ban Le Mans-ban, amikor a márka Ford GT gépei mind a három dobogós helyet megszerezték. Az autó egyediségét különleges külső-belső színkombinációk és exkluzív keréktárcsák hangsúlyozzák ki.

részletek

Így ünnepelte a Ford a történelmi győzelmet

A francia Sébastien Bourdais, az amerikai Joey Hand és a német Dirk Müller vezette a 68. rajtszámú Ford GT-t, amely vasárnap három órakor megszerezte a 2016-os Le Mans 24 órás futam összesített győztesének járó címet.

részletek

LEGO-Ford GT versenyautó Le Mans-ban

Három hét, 40.000 építőelem és végtelen mennyiségű türelem – ezekre volt szükség ahhoz, hogy LEGO kockákból is megalkossák a Ford GT versenyautó mását, aminek eredetije a Le Mans 24 órás futamon áll rajthoz.

részletek

Karbonszálas kerekek a Ford GT-k alá

A karbonszálas karosszériával készített Ford GT modellhez egy vadonatúj karbonszálas keréktárcsa is rendelhető, ami még magasabb szintre emeli majd a Ford szupersportkocsijának vezetési élményét és irányíthatóságát.

részletek

Kapós szupersportkocsi: Több ezren szeretnének Ford GT-t

Több mint 10.800 ember jelezte szándékát, hogy szeretne egy új Ford GT-t vásárolni, s az egy hónapos jelentkezési idő alatt 6506 szabályosan kitöltött regisztráció érkezett a Fordhoz a világ minden tájáról; ennyien jelezték, hogy szeretnének egy új, EcoBoost-motoros, karbonszálas építésű szupersportkocsi tulajdonosai lenni.

részletek