DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Ex-F1-es az ex-F1-es főnök Le Mans-i csapatában

A cím talán elsőre kissé zavarosnak tűnik. A versenyző Vitantonio Liuzzi, aki idén a WEC-ben versenyez, a Formula-1-ben tavaly is feltűnő Colin Kolles LMP1-es alakulatában.

A román származású Kolles – aki a Jordan, Midland, Force India, HRT és Caterham csapatoknál is megfordult különböző kapacitásban – saját csapata évek óta a WEC-ben versenyzik, míg tavaly Lotus név alatt indultak, idén jelentős arculatváltáson mentek keresztül, az istálló a ByKOLLES Racing nevet vette fel, az osztrák Yellow Wings cég szponzorálja, ennek köszönhetően az autó fehér és sárga – a Brawn GP-re emlékezető – festésbe öltözött.



A ByKOLLES ma mutatta be az AER-motoros CLM P1/01 fényezését, a képen azonban az idei helyett még a tavalyi autót láthatjuk. Ezzel együtt kihirdették a versenyzőket is, az élen a 80 F1-es nagydíjon rajthoz álló Vitantonio Liuzzival, aki korábban már megfordult a WEC-ben, de a Le Mans-i 24 óráson még sosem indult. Két csapattársa Simon Trummer és Pierre Kaffer lesz, mindketten felbukkantak tavaly az istálló színeiben. Trummer GP2-es pályáját cseréli a Hosszútávú Világbajnokságra. Hármuk közül Kaffer fog minden futamon részt venni.

„Az új autó a csapat kemény munkájának és odaadásának tanúbizonysága az elmúlt öt hónapból. Jelentősen csökkentettük az autó súlyát, emellett módosítottuk az aerodinamikát, az új sebességváltóval, új felfüggesztés-geometriával és teljesítménybeli újításokkal együtt. Igazán várom, mire lesznek képesek vele versenyzőink” – mondta Boris Bermes, a csapat műveleti igazgatója. Az új CLM P1/01 a WEC március 28-29-i közös tesztjén lép pályára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: