DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
WEC

Porsche – Hivatalos: Se Alonso, se Button

Hivatalosan is bejelentették a Porsche WEC-csapatának jövő évi felállását, melyből kiderül, hogy egyik, az istállóval szóba hozott F1-es világbajnok sem csatlakozik Mark Webberhez az LMP1-programban.

A Porsche Mark Webber nevével fémjelzett WEC-csapatával kapcsolatban az elmúlt hetekben mind a Ferraritól távozó Alonsót, mind a McLarent esetlegesen elhagyó Buttont szóba hozták, ám a német gyári istálló, most hivatalos bejelentést tett, amiből kiderül, hogy egyik F1-es világbajnokot sem szerződtették 2015-re.

Porsche



Az LMP1-programját az idei évben megkezdő Porsche ugyanis mind a hat idei versenyzőjének maradását megerősítette a 2015-ös szezonra, egy helyen sem akartak változtatni. A 14-es rajtszámú 919 Hybridet továbbra is Romain Dumas, Neel Jani és Marc Lieb vezeti majd, míg a 20-as autó versenyzői jövőre is Timo Bernhard, Brendon Hartley és Mark Webber lesznek.

Bár a szezon első négy versenyén csak egyetlen dobogó jött össze a Porsche számára, az elmúlt két hétvégén sikerült megháromszorozni ezt a mennyiséget: Liebék Sanghajban, Webberék Fujiban lettek harmadikok, és mindkét pályán az Audi fölé nőttek annak ellenére, hogy korábban nem is teszteltek egyik helyszínen sem.

A hétvégén más lehet a helyzet, hiszen a WEC mezőny Bahreinbe érkezik, ezt a pályát pedig már ismerik, hiszen privát teszteken vettek részt itt még a szezon előtt, kihasználva a sivatagi ország éghajlatát. A cél egyértelmű: meg kell próbálni megszerezni a Le Mans történeta legsikeresebb autógyárának első WEC-futamgyőzelmét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: