DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Alonso megmenekül és indulhat Indyben?

Minden jel arra mutatott, hogy Fernando Alonso Michael Andretti csapatában állhat rajthoz az Indy 500-on, ám a Honda megtorpedózta a spanyol érkezését. Most úgy fest, mégis lesz ülése Alonsónak.

2017-ben a McLaren-Honda színeiben kísérletezett először a kétszeres világbajnok spanyol és azonnal rendkívül versenyképesnek bizonyult. A wokingiak autóját az Andretti Autosport készítette fel, a remek géphez pedig kiváló vezetési tudás is társult, Alonso ugyanis rettentően gyorsan alkalmazkodott és huzamos ideig vezette is a versenyt.

Michael Andretti nagyon szerette volna megszerezni 2020-ra a spanyolt, és az akarat kölcsönös volt, amíg a Honda közben nem lépett, így véve revansot a korábbi sok nyers kritikáért, amit évekkel ezelőtt a kétszeres világbajnok nyíltan mondogatott a japán gyártó erőforrásairól.

Mivel a Chevrolet-motorral versenyző topcsapatok ülései jó ideje elkeltek, úgy tűnt, Alonso számára nem lesz hely. Andretti azonban máshogy gondolja, és ezt a McLaren is megerősíti. „Keményen dolgoztunk, hogy megkaparintsuk Fernandót, de sajnos ez végül nem sikerülhetett. Ugyanakkor azért ne higgyünk el mindent, amit olvashatunk, Alonsónak vannak más lehetőségei is” – mutatott rá Michael Andretti.

Úgy tűnik, a McLaren dobhat mentőövet Alonso számára Indyben


Ez a lehetőség pedig a Zak Brownék által életre hívott Arrow McLaren SP, ezt az értesülést pedig a wokingiak első embere nem is cáfolta. „Biztosak akarunk lenni abban, hogy ezúttal versenyképesek leszünk. Két fiatal pilótával rendelkezünk (Oliver Askew és Patricio O’Ward), ők élveznek jelenleg elsőbbséget. Ezért biztosnak kell lennünk abban, ha harmadik autót is indítunk, az a nagyszabású terveinket is segíti.”

„Nem fogunk egy harmadik autót nevezni pusztán azért, hogy legyen még egy. Alonso korábban egyáltalán nem volt a listánkon, most viszont már ott van. Egyértelmű, hogy ő egy igazi szupersztár, egy hatalmas tehetség, ráadásul már versenyzett is az Indy 500-on. De biztosnak kell lennünk, hogy amit teszünk, az előnyös a két, már meglevő fiatal pilótánk számára” – fogalmazott Zak Brown az F1i.com hasábjain.

Ezzel a kérdés nyitott maradt, de a jelek szerint már csak a McLaren döntésén múlik, hogy Fernando Alonso ott lesz-e az idei indianapolisi 500 mérföldes viadal nevezői között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: