DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Újabb csapat kosarazta ki Alonsót

Egyre komolyabb veszélyben Fernando Alonso Indy 500-as indulása, a Honda visszautasítása után alternatív megoldásokat kell keresnie a spanyolnak. Csak éppen nem sikerül találnia.

Bő egy hónapja még szinte teljesen biztosnak tűnt a kétszeres világbajnok spanyol részvétele az idei indianapolisi ötszázmérföldes viadalon. Michael Andretti és Fernando Alonso kölcsönös akarata azonban egyelőre kevésnek bizonyult az együttműködéshez, ugyanis az 1991-es CART-bajnok istállóját a Honda látja el erőforrásokkal.

A japán gyártó pedig hallani sem akar arról, hogy az őket korábban számos alkalommal nyíltan támadó pilóta újra a kötelékükbe kerüljön, ezért megtorpedózták a spanyol érkezését. A Honda nem felejt, így Alonso csak olyan gárdáknál kopogtathat, amelyek Chevrolet-motorral futnak.

A hírek szerint ezt meg is próbálta, az Ed Carpenter Racingnél kísérelte meg elérni, hogy a három autó mellett indítson a csapatfőnök egy negyediket, amivel ő rajtolhatna. A csapatfőnök azonban ezt kategorikusan elutasította, így a kétszeres bajnok újra hoppon maradt. Egyre nőnek Alonso gondjai, könnyen lehet, hogy a Honda ellenállása miatt képtelen lesz ülést találni idén az ötszázmérföldes viadalra.

Alonso most issza meg a levét annak, hogy korábban olyan látványosan piszkálta a Hondát


„Megkeresett minket Alonso képviselője, hogy májusban szeretne a mi csapatunk színeiben indulni Indyben, de egyértelműsítettük, hogy nem szeretnénk negyedik autót. Alapból kétautós istállóként működünk, ha májusra hirtelen meg kellene duplázni a gárdánk méretét, az senkinek nem lenne jó” – ecsetelte véleményét Ed Carpenter az NBCSports.com interjújában.

„Mire lenne szükség a négy autóhoz? Pénzre, több emberre és sok időre. Nem lepődtem meg egyébként, hogy a Honda megakadályozta Alonso érkezését Andrettihez. Már korábban is láthattunk ilyet, csak az a különbség, hogy Fernando közben a McLarentől is különvált. Az viszont meglepett, hogy azelőtt kezdtek külön utakon járni, mielőtt rájöttek volna, hogy ilyen problémák merülhetnek fel” – tette hozzá Carpenter.

Sűrűsödhetnek a ráncok Fernando Alonso homlokán, mert a Chevy-t használó csapatok közül is gyakorlatilag az összes hely betelt, ráadásul a Penskén és a Carpenter Racingen kívül igazán ütőképes alakulat nem használja az amerikai motort. Felmerülhet még menekülőútnak, hogy a McLaren indít egy harmadik autót Alonso kedvéért, ha egyik sem jönne össze, akkor a spanyol könnyen lemaradhat az idei viadalról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: