DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
USA

IndyCar: A Honda rácsapta az ajtót Alonsóra

A sorozat japán motorszállítója nem kér Alonsóból, nemet mondtak a spanyol pilóta érkezésére – állítja egy amerikai lap. Az utolsó pillanatban gördítettek akadályt a kétszeres világbajnok elé.

Sajtóértesülések szerint erősen lecsökkent az esély arra, hogy Fernando Alonso idén rajthoz áll az Indy 500-on, miután a Honda megvétózta az egyezséget a pilótával. A két fél közös története nem a legpozitívabb: a japánok 2015-2017 között szállítottak a Formula-1-es McLarennek erőforrásokat, amelyek erősen elmaradtak a jelenleg szolgáltatott színvonaltól. Az élmezőnybe vágyakozó Alonso ennek gyakran a csapatrádión keresztül hangot is adott, olyan emlegetett beszólásokat az utókorra hagyva, mint például a „GP2-es motor”.

 alonso-indy-honda



Alonso az Andretti Autosporttal állt volna rajthoz, a fenti döntéssel azonban nemcsak ezt a csapatot, hanem a fél mezőnyt ki kell zárnia a lehetőségei közül, ugyanis az IndyCar istállóit két motorgyártó látja el erőforrásokkal. Alonso számára így a címvédő Chevy maradt az egyetlen lehetséges opció - írta a RACER magazin.

A 38 éves pilótának volt lehetősége mindkét erőforrást kipróbálni, és tapasztalatait nem tartotta magában: a Hondát erősebbnek tartja. Ha azonban úgy dönt, a Chevrolet is megfelel számára, akkor kénytelen lesz a középmezőnyből válogatni, a legjobbak közé sorolandó Team Penske és Ed Carpenter Racing istállójánál már minden ülés elkelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: