DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

WTCR: Azcona nyert, Ehrlacher ismét bajnok

Izgalmasra sikerült a Túraautó-világkupa idei utolsó előtti futama, melyet a Zengő Motorsport pilótája Mikel Azcona nyert meg a végén, Yann Ehrlacher pedig megvédte bajnoki címét.

Szocsiban zárul a WTCR 2021-es szezonja, azt pedig már az utolsó versenyhétvége előtt biztosan tudni lehetett, hogy itt fog eldőlni a bajnoki cím sorsa is, melyre a pontverseny alapján még összesen hat pilótának volt esélye matematikailag. Közülük toronymagasan az éllovas Yann Ehrlacher esélyei voltak a legjobbak, ám az időmérő edzés nem alakult a legjobban a számára, csak az ötödik helyen zárt. Ami a magyar versenyzőket illeti Michelisz Norbert a 12. Tassi Attila a 13, Boldizs Bence pedig a 19. helyen végzett, így az első futamot is ebből a pozícióból voltak kénytelenek elkezdeni.

Az első futamon Gilles Magnus és Fréderic Vervisch várhatták az első sorból a lámpák kialvását, utóbbi számára pedig ez jó lehetőségnek tűnt, hiszen a pontversenyben ő volt a verseny előtt a legközelebb a tabellán a francia pilótához. Figyelni kellett persze Esetban Guerrierire is, miután az argentin az ötödikről indult és mindössze egy ponttal volt lemaradva Vervischről.

Az izgalmakat tovább fokozta, hogy a kezdés előtt elkezdett szakadni az eső, ennek ellenére álló rajttal indult el a mezőny. Bár az első kanyarokból szépen eljött mindenki, kevesebb, mint fél kör után Guerrieri csúnyán összetörte a Hondát, amikor Vervischt támadta. A belga nem kapta el a legjobban a rajtot, Magnus és Jean-Karl Vernay is könnyen elmentek mellette.



A baleset miatt eltöltöttek néhány kört a Safety Car mögött, az újraindítás után pedig folytatódott Vernay és Magnus csatája, amiből a Hyundai versenyzője jött ki jobban, de Vervisch is megelőzte. Magukra találtak eközben a Zengő Motorsport pilótái is, Mikel Azcona és Robert Huff a negyedik-ötödik pozíciókat foglalták el és a dobogóra is komoly esély mutatkozott a futam első felében.

Bár a mezőny többi részén nem volt sok csata, a harmadik helyért hatalmas harc alakult ki a Zengősök és Magnus között, amiből több koccanás is lett az utolsó három körben pedig már a győzelemért mehettek, miután Vernay tempót veszített. A csatákon Huff veszítette a legtöbbet, amikor Vervisch neki koccant, megsérült az autója. az utolsó körre pedig már csak az volt a kérdés, hogy Vernay vagy Azcona szerzi meg a győzelmet.

A spanyol végül egy szép előzést bemutatva vette át az első helyet, amit a végéig már nem engedett ki a kezéből, így megnyerte a futamot. Vernay a második, Vervisch pedig a harmadik helyen jött be, utóbbi pedig Yann Ehrlacher pályafutásának második bajnoki címét jelentette a WTCR-ben. A francia a hatodik helyen ért célba, így az utolsó futam eredményétől függetlenül biztosította be a végső sikert és a sorozat történetének első címvédést mutatta be.

A legjobb magyar pilóta Tassi Attila lett a hetedik helyen, Michelisz Norbert a 12., Boldizs Bence pedig a 17. helyen zárt.

A folytatás 12:15-től a második futammal.

Eredmények:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: