DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Herczig: Türelmesnek kell lennünk

Negyedik ERC szezonjuk kezdetére még várnia kell Herczig Norbertnek és Ferencz Ramónnak, mert az év első versenyét az Azores Rallyt a COVID-19 járvány miatt elhalasztották. Az Európa-bajnokság nyitófutama így a Rally Poland lesz június 18-20-án.

Bár a helyzet kísértetiesen hasonlít a 2020-ban történtekre, amikor március közepén kellett lemondani a hóvégi Azores Rallyt, ám a háttér ezúttal más. Tavaly váratlanul jött a hír, most azonban felkészült rá a szervező és a promóter is, ezért nem törölték a futamot, hanem későbbi időpontra helyezték. Az új dátumról folynak az egyeztetések, és mielőbb közzéteszik azt. A csapatnak néhány hetet várni kell, míg újra elrajtolhatnak egy futamon.

152849430_3998738543483095_4621403869856504312_n



“Sportolóként rosszul élem meg a lemondást, hiszen tavaly november óta azt várjuk, hogy újra versenyezhessünk és ez az időpont most ismét tolódik. Magánemberként, felelős családapaként, cégvezetőként viszont úgy gondolom, hogy a helyi kormányzó jó döntést hozott, hiszen jelenleg még nem lélegezhetünk fel a járvány miatt. De abban reménykedem, hogy ez a helyzet a nyárra megváltozik” – mondta Herczig Norbert.

A Skoda Fabia Rally2 Evo már murvás futóművel várja a garázsban a rajtot, a pilóta és a navigátor még Herczig Patrik hét eleji tesztjén is arról beszélgetett, hogy hamarosan útnak indulhatnak, ám ez most megváltozik. Várni kell, és Lengyelország az új cél. Sajnos a késő lemondás a költségvetést is érinti, hiszen az Azores Ralira már befizette a nevezési díjat a csapat, lefoglalták a szálláshelyeket, a bérautókat és az egyéb logisztikához kapcsolódó tételeket.

„Sok feladatot hozott a verseny halasztása, és ez nem csak a helyszíni teendőket jelenti, hanem a felkészülésünket is át kell szervezni. Szerencsére Lengyelországban is murvás futam lesz, így a március végi veszprémi teszten gyűjtött tapasztalatokat ott is fel tudjuk használni. Folytatjuk tovább a felkészülési programot, már keressük a legjobb megoldásokat. Az biztos, hogy nyártól a tervezettnél is sűrűbb lesz a programunk. Annak nagyon örülök, hogy az Azori Ralit későbbi időpontban megtartják, mert 2018-ban itt mutatkoztunk be Skodával az ERC mezőnyben, és rögtön a hatodik helyen végeztünk, 12 Eb pontot gyűjtöttünk” – foglalta össze Herczig Norbert. 

A Rali Európa-bajnokság 2021-es versenynaptár tervezete:

77th Rally Poland (murva), június 18-20.

Rally Liepāja (Lettország, murva) július 1-3.

Rally di Roma Capitale (Italy, aszfalt), július 23-25.

50th Barum Czech Rally Zlín (aszfalt), augusztus 27-29.

Rally Serras de Fafe e Felgueiras (Portugália, murva), szeptember 24-26.

Rally Hungary (aszfalt), október 22-24.

Rally Islas Canarias (aszfalt), november 18-20.

55th Azores Rallye (murva) – még nincs új időpont

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: