DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

WRC: Késhegyre menő Tanak-Neuville csata

Megy az adok-kapok az első helyért, a többiek kicsit lemaradtak már, de a dobogóért többen is versenyben vannak. A nap vesztese Dani Sordo - szombaton jön a híres Panzerplatte.

Ott Tanak és Thierry Neuville küzdelmét hozta a Német Rali első napja: a hat megrendezett szakaszból négyet Tanak, kettőt Neuville nyert, a belga mindkét körben ugyanazon a pályán volt a gyorsabb, a másik kettőn ugyanúgy az észt volt jobb - a csütörtök esti rövid szakasszal együtt utóbbi öt győzelemnél tart, ám így is csak 2,8 másodperccel vezet riválisa előtt. Persze nagyon rohannia neki nem kell, a bajnokságban 25 pont köztük a távolság, de egyelőre ők ketten azok, akik az alaptempót tekintve egy lépéssel a többiek előtt járnak és úgy fest, hogy Neuville most tartani tudja a lépést a Toyotával - meglátjuk, hogy szombaton, a más jellegű Panzerplattén hogyan alakulnak majd az erőviszonyok.

tanak német



A szőlők között ugyanis egyértelmű volt a helyzet, a két klasszis mögött Sebastien Ogier kisebb hibákkal, némi idővesezteséggel harmadik, ám az ő hátránya már húsz másodperc felett jár - saját bevallása szerint ennyit tud jelenleg, kicsit állított az autón a második körre, de a Tanak-Neuville páros tempója most sok neki. A "hátában" ott van Kris Meeke és Jari-Matti Latvala is, egyiküknek sem volt különösebb kalandja, az pedig már nem meglepetés, hogy egyértelmű hátrányban vannak Tanakkal szemben. A nap vesztese eddig Dani Sordo, ak harcban volt a dobogóért, de az utolsó szakaszon egy percet veszített, míg Teemu Suninen alatt az első gyorsaságin megállt a Ford.

Összességében tehát viszonylag sima napon van túl a mezőny, senki nem vállalt nagy kockázatot, de mindenki igyekezett pontosan autózni - az alaptempók alapján ketten kiemelkednek, a dobogóért pedig többen is harcban lehetnek, de holnap teljesen más jellegű pályákat kell majd leküzdeni.

Kiemelendő még Kalle Rovanpera teljesítménye, hiszen a fiatal pilóta aszfalton még nagyon tapasztalatlan, legutóbb Korzikán nem is volt köze az R5-ös élmezőnyhöz, most viszont megtáltosodott, veri a WRC2-es bajnok, aszfaltmenőnek számító Jan Kopeckyt és mindenki mást, pedig most komoly nevek szerepelnek ebben a kategóriában. Az első nap végén hétből öt szakaszgyőzelemmel húsz másodperc előnyt autózott ki.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: