DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Vogel Adri Ausztriában is bizonyított

Ausztriában folytatta a tapasztalatszerzést R2-es versenyautójával Vogel Adrienn. A 2017-ben a Magyarországon Az Év Női Autóversenyzőjének megválasztott pilóta a Perger Mühlstein Ralin vett részt hétvégén. Navigátorával, Notheisz Ivettel a kategória harmadik helyét szerezték meg a Roger Racing Team által felkészített autóval.

Vogel Adrienn április közepén a lengyelországi Janusz Kulig emlékversenyen próbálta ki élesben az M-Sport raliautóját, az ausztriai verseny előtt nem sokkal pedig a gyártó hivatalos tesztjén is részt vett, ahol teljesítményét elismerősen kommentálta a gyártó mérnöke. Az ausztriai Perger Mühlstein Rali azonban teljesen új kihívás elé állította a magyar párost, nehéz terepen, rengeteg újdonsággal kellett megküzdeniük.

Image-1-4



“Tudtuk, hogy nehéz versenyre vállalkoztunk, hiszen az osztrák pályák erről híresek: hegyeken át, felhordással teli szűk utakon mennek a versenyek. Sok értékes tapasztalatot szereztünk, rengeteget tanultunk, még közelebb kerültem az R2-eshez, és sikerült épségben célba érni az autóval.”

Image-1-3

Vogel Adrienn és Notheisz Ivett kategóriájuk harmadik helyét szerezték meg az osztrák versenyen. A páros legközelebb a Kia Platinum Rally Cup mezőnyével áll rajthoz itthon, augusztus első hétvégéjén, a Baranya-kupán.

Legjelentősebb nemzetközi szereplésük pedig ősszel, a rali-Eb (ERC) évadzáró magyarországi futamán, a Nyíregyháza Ralin várható. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: