DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

A Toyota nagyfőnöke levelet írt a versenyzőknek

Jóllehet a Szardínia Ralit szinte mindvégig dominálták és megvolt az esélyük a sorozatban harmadik egymást követő diadalra, a TOYOGA GAZOO Racing pilótája, Ott Tanak és navigátora, Martin Jarveoja az utolsó szakaszban egy kormányhiba miatt elbukták a győzelmet. Végül az ötödik helyen befutva a pontverseny még így is átvették ugyan a vezetést, mégsem tudták leplezni a háromnapos, embert és gépet próbáló küzdelem utolsó pillanataiban füstbe szálló reményeik felett érzett csalódásukat. A csapat elnöke és a Toyota világszintű elnöke, Akio Toyoda, aki maga is a helyszínről követte az eseményeket, személyesen üzent a pilótának, navigátorának és a rajongóknak.

A maga is mesterpilóta Akio Toyota által megfogalmazott gondolatok az alább olvashatóak:

Toyota_Akio_Toyoda_2



„Szívszorító véget ért a Szardínia Rali. Éreztem Ott és Martin elszántságát, hogy ismét a dobogón állhassanak, így el sem tudom mondani, mit éreztem, amikor láttam lelassulni az autójukat az utolsó szakaszon. Persze azt hiszem, ők csalódottabbak bárki másnál. Nagyon sajnálom, hogy nem engedtük a célig menni a pilótákat, és sajnálom a szurkolókat is, akik végignézték ezt a küzdelmet. Még soha nem fűztem kommentárt olyan futamhoz, amin nem győztünk. Ezúttal azonban szeretném kifejezni az érzéseimet. Rendkívül fontosnak tartottam, hogy a helyszínen nézzem végig a futamokat Olaszországban. Takamoto sajnálkozását fejezte ki, miután fel kellett adnia a versenyt, de nem gondolom, hogy szükség volt a mentegetőzésre. Nagyon várom, hogy ismét a dobogón lássam őt a Yaris WRC-vel. A jövőre nézve erőt kell merítenünk a most átélt élményekből. Kris azt mondta nekem, hogy nagyon jó érzés a Yarist vezetni. Örülök, hogy így érez, miközben lélegzetelállító tempóban száguld az autóval. Alig várom, hogy lássam majd ennek a gyümölcsét. Jari-Matti pedig azt mondta, legközelebb biztosan szép eredményt ér majd el nekem. Sokszor láttam már küzdeni Jari-Mattit, ezért biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb szerencséje lesz. És Ott… soha nem fogom elfelejteni a sajnálkozó arckifejezését, amikor kiszállt az autóból. Egyenként megölelte a szerelőket, hogy az összes csapattársával együtt nézzen szembe a bánattal. Meghatódtam ettől a látványtól. A szívem mélyén úgy éreztem, Ott és a 8-as rajtszámú autó legénysége lesznek a bajnokok. Én annyit tehetek, hogy a Yarisból “egyre jobb autót” és „sokkal megbízhatóbban vezethető autót” csinálok. Ezt mindenáron véghezviszem Tommival. Szurkolóinknak köszönet a kitartó támogatásért a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team nevében!”

Toyota_Szardinia_Rally_1

Az autóiparban és az autósportban egyaránt nagy tiszteletnek örvendő vállalatvezér Toyoda még Kazuki Nakajima számára is tartogatott néhány gondolatot, aki ugyanezen a hétvégén csapattársaival, Sébastien Buemivel és Fernando Alonsoval megvédte a Le Mans-i bajnoki címet és megnyerte a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) 2018/2019-es évadát, ám győzelme után könnyre fakadt, amikor értesült versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing WRC pilótáinak drámájáról:

Toyota_Le_Mans_diadal_2

„Kazuki, láttalak könnyes szemmel nyilatkozni a győzelmetek után. Meghatott, mennyire együtt érzel a csapattársaiddal. Köszönöm! Úgy éreztem, hogy a TGR WEC csapata valóban nagyszerű csapattá formálódott. Kamui, sajnálom, hogy ismét csalódást okoztam (utalás arra, hogy bár a Toyota WEC csapata dupla diadalt aratott, a versenyt végig vezető 7-es rajtszámú Toyota egy végül gyorsan orvosolt műszaki probléma miatt átadta helyét az élen a 8-as rajtszámú Toyotának), mert ez az én dolgom is. Kazuki, Kamui, határozottan átérzem mindkettőtök érzéseit, és esküszöm nektek, még erősebb csapatot és még jobb autót építek! Sébastien, Fernando és Kazuki, Mike, José és Kamui!  Mind a hatan csodálatos csapatot alkottok.  Nagyra értékelem az immár második Le Mans-i kettős győzelmet!”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: