DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Magyar női indulója is lesz a rali-Eb-nek

Mozgalmas szezon lesz a 2019-es Vogel Adriennek. A 2017-es Év magyar női autóversenyzője cím birtokosa idén pályaversenyzésben és raliban is bizonyítani szeretne, utóbbiban ráadásul egy R2-essel is.

A Kia Platinum Cup tavalyi összetett hetedik helyezett magyar versenyzője idén is folytatja szereplését a népszerű gyorsasági márkakupa sorozatban, mellette azonban a Kia Platinum Rally Cupban is rajthoz áll, valamint két versenyen az M-Sport által fejlesztett R2-es raliautóval is elindul.

Vogel Adrien_Kia Picanto_raliautó



“Nagyon boldog vagyok, hogy raliban is egyre több a lehetőségem. A tavalyi, végül amatőr kategória bajnoki címmel zárult beugrás után idén még tovább szeretném fejleszteni magam a ralipályákon navigátorommal, Notheisz Ivettel. A szezon számunkra a március végén debütáló Kia Platinum Rally Cuppal kezdődik az Eger Ralin, ezután a lengyelországi Janus Kulig Memorial futamon próbálhatom ki az M-Sport által fejlesztett R2-es raliautót. Majd április utolsó hétvégéjén pályaversenyzéssel folytatom: a Kia Platinum Cup a WTCR magyarországi fordulóján kezdődik. Ősszel pedig az ERC-n is bemutatkozom, a Nyíregyháza Ralin, a rali-Eb zárófutamán állok rajthoz” - mondta Vogel Adrienn. Az R2-es raliuatót egy teszt erejéig már próbálhatta a magyar versenyző.  “Tempós pályán teszteltünk két hete Orosháza környékén. 133 km/óra volt az átlagsebesség, több lassító is tarkította. Sok beállítást ki tudtunk próbálni, az autó futóműve elképesztő. A szekvenciális váltó mellett sok más újdonságot is meg kellett szoknom, például a bal láb féket, de néhány szakasz után minden sima volt.”

Vogel Adri_R2

Vogel Adrienn idén is a lengyel Platinum kenőanyag szponzoráltjaként versenyez, ami azért is nagy szó, mert ő az első nem lengyel sportoló, aki mögé a nagy múltú cég teljes vállszélességgel odaállt.

“Büszke vagyok rá, hogy ilyen erős támogatót tudhatok magam mögött, igyekszem minél jobb eredményekkel meghálálni a bizalmukat.”

Vogel Adriennt leghamarabb tehát most hétvégén, március 29-30-án, az Eger Ralin rajtoló Kia Platinum Rally Cupban láthatjuk versenyezni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: