DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

WRC: Felhívás a nézők biztonsága érdekében

A csütörtök este balesetet szenvedő Hayden Paddon közleményben fordult a helyszíni rajongók felé a biztonsággal kapcsolatban, egy néző csütörtöki tragédiája fényében. Az új-zélandi szavait változatlanul közöljük.

Üdvözlök mindenkit,

A reagálásom mellett szerettem volna egy rövid közleményt kiadni a tegnapi (csütörtöki) eseményekkel kapcsolatban.

Először is, gondolatban a résztvevő családjával és barátaival vagyok. A körülményektől függetlenül soha nem akarunk ilyet látni.

Másodszor, Johnt és engem is megérintett a rengeteg üzenet és támogatás. Nyilvánvalóan csak az elhunyt családjára tudok gondolni, és az, hogy nem tudok visszatérni Új-Zélandra, még nehezebbé teszi számomra a helyzetet. De az a legfontosabb, hogy erősek maradjunk.

Szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy megkérjem az embereket, ne spekuláljanak, függetlenül attól, hogy hogyan történt a baleset, az egymásra mutogatás nem változtat semmin. Az a legfontosabb, hogy tanuljunk belőle, én pedig elszántan fogok együtt dolgozni az FIA-val, és a rali szervezőivel annak érdekében, hogy ilyen ne forduljon elő még egyszer.

Szintén meg szeretném kérni a rali nézőit arra, hogy figyeljenek arra, hová állnak, és tartsák tiszteletben a pályabírók utasításait. Mindannyian élvezni szeretnénk a remek show-t, hogy utána haza tudjunk menni családjainkhoz. Minden egyes eseményre kijárót ralirajongót szeretnék megkérni arra is, hogy ha valakit veszélyes helyen látnak állni, figyelmeztessék őt, hiszen ez szolgálja mindenki érdekét. Közösségként így tudunk együttműködni annak érdekében, hogy megelőzzük az ilyen eseteket.

Végül pedig szeretnék tiszteletet kérni a médiától, különösen az elhunyt családja és barátai felé. Mostantól nem fogok több közleményt kiadni és több interjút adni az esettel kapcsolatban. Úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk a hétvégét, de Svédországban visszatérünk, hogy lerójuk kegyeletünket.

Köszönöm mindenkinek a felém és a csapat felé tanúsított támogatást – nagyon sokat jelent.

A Svéd Raliig,

Hayden



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: