DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

A Red Bull teljesen átalakítja a WRC közvetítését

Az energiaital-gyártó teljesen új felfogásban vesz részt a WRC-futamok közvetítéseiben: a januári Monte Carlo-ralitól kezdve ingyenesen tárja a rajongók elé a szezon minden eseményét.

A Red Bull nagy újító, legutóbbi lépésével pedig egy egész világbajnokság médiajelenlétét formálhatja át. A WRC hivatalos közleménye szerint 2017-ben a világbajnokság eseményeit egyedülálló módon követhetik a rajongók a Red Bull TV weboldalán, valamint annak mobilapplikációján keresztül, mindezt teljesen ingyen

Hogy mit tárnak a nézők elé? Élő közvetítések a hétvégék szombati gyorsasági szakaszairól, valamint hosszú összefoglalókat az esemény minden egyes napján. Ebben segítségükre lesz a versenyzéstől 2016 végén teljesen visszavonult, és Channel 4-es feladatainak köszönhetően televíziós tapasztalattal is rendelkező Mark Webber, a műsorok házigazdája pedig a régóta WRC-s újságíróként dolgozó Mike Chen lesz majd.



A Red Bull szerint „friss és izgalmas” újításra készülnek, mely egybevág a bajnokság átalakulásával: jövőre nagyobb, erősebb, agresszívabb külsejű autók érkeznek, a Toyota és a Citroen pedig gyári erőkkel tér vissza a sportágba. A közlemény szerint a Red Bull TV-n péntekenként 20-30 perces összefoglalókat láthatnak majd a nézők, közép-európai idő szerint este tíz órakor. Szombaton két nagyobb közvetítés lesz: napközben egy 75 perces élő adás, este tízkor pedig szintén egy összefoglaló. A hétvége egy 30-40 perces műsorral zárul, mely egyben visszatekintés is lesz a rali eseményeire.

Ha valaki más időpontokban tudja követni a WRC eseményeit, a fentebb említett platformokon természetesen minden adás visszanézhető lesz majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: