DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Csigolyatörést szenvedett a WRC-pilóta

Dani Sordo, a Hyundai pilótája összetörte az i20 WRC-t a Finn Ralira készülve - navigátora megúszta könnyű sérülésekkel, ő viszont csigolyatöréssel került kórházba. Ettől függetlenül indul a futamon.

Nem végződött jól Dani Sordo és Marc Martí tetsztje a Finn Ralira - a páros összetörte a Hyundai i20 WRC-t és sajnos ők sem úszták meg sérülés nélkül az esetet. A spanyol pilóta saját közösségi oldalán osztotta meg a hírt, mely szerint eltört a lengőkar az autóban és emiatt borultak, navigátora könnyebb sérüléseket szenvedett, neki viszont eltört egy csigolyája.

Sordo



"Minden rendben, csak a péntek estét kórházban kellett töltenem megfigyelés alatt. Semmi komoly, egy csigolyatöréssel gazdagodtam, köszönöm a sok támogatást" - írta Sordo. Martí egyébként már a péntek estét is otthon tölthette, nem kellett bent maradnia a kórházban. A csapat az i20 WRC-t visszaszállította a bázisra, de úgy fest, hogy ez a baleset nem zavar be a július végén megrendezésre kerülő futamba, Sordóék rajthoz állhatnak majd.

A spanyol pilóta Finnországban majd a gyár második csapatában fog versenyezni, az idén egy-egy futamot nyerő Haydon Paddont és Thierry Neuville-t nevezik az első csapat két helyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: