DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 31. péntek
Rali

Látványos shakedown-nal startolt a Szardínia Rali

Turán Frigyes és Zsiros Gábor különleges helyszínen, az all’Ittiri Arena-ban kezdte meg a versenyzést az idei Szardínia Ralin. A két kilométeres rendhagyó super special-t hatalmas show kísérte.

„A mai nap a hivatalos teszt után este az első gyorsaságival indult az olaszországi verseny, melyet meglehetősen izgalmas körülmények között, egy arénában rendeztek meg. A pálya nem volt egyszerű, több szűk kanyar tarkította, ami mindenki dolgát megnehezítette kicsit, igazi kihívás volt teljesíteni a szakaszt. Sajnos az egyik kanyarba picit bele is hibáztam, így a Ford Fiesta R5 bal oldalával nekicsúsztunk a pálya szélén lévő szalmabálának. Ez a kis hiba belassított minket, 4-5 másodpercet veszíthettünk az egyébként jó tempónkból. Szerencsére sem az autónak, sem a Hankook gumiknak nem esett bántódása, holnap még koncentráltabban vágunk neki a 8 gyorsasági szakaszból álló versenynapnak és reméljük, hogy elégedetten zárjuk majd a pénteki futamot“ – mesél a shakedown-ról Turán Frici.

DAY1_0008„Nagyon látványos helyen rendezték meg az idei super specialt, változatos szakaszok követték egymást az Ittiri Arenában, igazi show-val vártak minket az olaszok. Rengeteg szurkoló kilátogatott már a mai napon, köztük sok-sok magyar zászlóval találkoztunk, ami nagyon motiváló számunkra. Nagyon szép az idő is, a helyszín gyönyörű, így holnap újult erővel folytatjuk a versenyzést“ – teszi hozzá bizakodóan Zsiros Gabi. 

Pénteken 8 gyorsasági szakasz és több mint 100 kilométer vár a versenyzőkre rendkívül változatos, izgalmas murvás terepen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: