DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Dráma: Latvala hibázott, Paddon az élen

Élete első WRC-futamgyőzelme felé száguld a Hyundai pilótája, miután Jari-Matti Latvala az első helyen haladva hibázott és kiesett a versenyből - három szakasz maradt vasárnapra.

Az első napot a finn Jari-Matti Latvala zárta az élen a Volkswagen Polo WRC-vel Argentínában, majd a szombati első körben is hozzátett még két másodpercet előnyéhez - óriási volt a csata Hayden Paddonnal (Hyundai i20 WRC), ám a címvédő Sebastien Ogiert már leszakították magukról. A második délutáni szakaszon, a szűk 39 km-es El Condoron azonban Latvala összetörte a Polo WRC-t, eldobva ezzel vezető helyét, amely így Paddon ölébe hullt.

Latvalacrash



Az új-zélandi pilóta így WRC-pályafutása első győzelme felé halad, hiszen végig stabilan és megbízhatóan vezetett eddig, előnye pedig nagyjából fél perc Ogier előtt, akit a harmadik Volkswagennel Andreas Mikkelsen követ a harmadik helyen - ő még veszélyes lehet csapattársára. A negyedik Dani Sordo is jó tempót diktál a másik Hyundai-jal, Mads Ostberg kockázat nélkül autózik az ötödik helyen a Forddal, míg a helyi erő, Marcos Ligato a szenzációs hatodik helyről kezdi meg az utolsó versenynapot. 

A harmadik i20 WRC-vel már pénteken komoly hátrányt összeszedő Thierry Neuville utolérte Henning Solberget a hetedik helyen és a hatodik pozíció reális lehet számára, míg Latvala közel 14 perc lemaradással még így is pontszerző lehet, jelenleg 10. - a Rali2 szabályok szerint vasárnap visszaállhat.

Ma három gyorsasági vár a mezőnyre, egy 22 km-es szakaszt közre fog egy 16 km-es, melyet kétszer teljesítenek a párosok - második nekifutásra ráadásul plusz pontokért, hiszen ez lesz a Power Stage. 

Az Argentin Rali állása két nap után:

1

Hayden Paddon

Hyundai i20 WRC '16

2:54:45,6

2

Sebastien Ogier

Volkswagen Polo R WRC

+29,8

3

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Polo R WRC

+44,3

4

Dani Sordo

Hyundai i20 WRC '16

+1:02,0

5

Mads Ostberg

Ford Fiesta RS WRC

+3:46,2

6

Marcos Ligato

Citroen DS3 WRC

+8:13,1

7

Thierry Neuville

Hyundai i20 WRC '16

+8:17,9

8

Henning Solberg

Ford Fiesta RS WRC

+8:17,9

9

Eric Camilli

Ford Fiesta RS WRC

+9:00,3

10

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Polo R WRC

+13:39,8

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: