DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Akcióban az R5-ös Hyundai

A Hyundai Motorsport megkezdte R5-ös autójának tesztelését, az első próbára, melyen Kevin Abbring ült a volánnál, Dél-Franciaországban, a Perpignan közelében lévő Fontjoncouse-ban került sor. A Hyundai Motorsport nemrég alakult, Andrea Adamo által vezetett ügyfélosztályának ez volt az első olyan művelete, amit a főhadiszálláson kívül végzett.

A tesztprogramnak ez jelentette a kezdeti lépését, a csapat ezt követően több helyszínen is próbára teszi az i20-at, mielőtt a kocsi homologizációja megtörténne. A versenygépnek az Újgenerációs i20 képezi az alapját, az az autó, amiből a 2016-os World Rally Car-t is kifejlesztették.

New-Generation-i20-R5-01_resize



Az i20 R5 piacra dobásával kapcsolatban a korábbiakhoz képest kevésbé optimista a csapat, úgy tervezik, hogy az európai ügyfeleik számára a nyár vége felé lesz elérhető a járgány, így ők az év vége felé tudják már használni a kocsit. A távolabbi régiókban ugyanakkor csak 2017-ben kerülhet piacra az R5-ös besorolású i20. Az alakulat egyúttal továbbra is kitart amellett, hogy direkt módon nem fogják futtatni ezeket az autókat, kizárólag ügyfeleknek szánják őket.

New-Generation-i20-R5-03_resize

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: