DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

A csapatfőnököt lenyűgözte a Ford első futama

Malcolm Wilson, a Ford csapatfőnöke szerint Mads Ostberg tökéletes futamot produkált a Montén, de a kiesett Camillivel is elégedett volt - szerinte új pilótája többet nem követ el ilyen hibát.

Összességében nem szerepelt túl sikeresen a Ford a szezonnyitó Monte-Carlo Ralin, hiszen Mads Ostberg a negyedik helyen zárt, Eric Camilli pedig kiesett - ennek ellenére Malcol Wilson csapatfőnök elégedett volt az M-Sport teljesítményével.

"Mads tökéletes versenyt futott és pontosan ezt vártuk tőle" - nyilatkozta a wrc.comnak Wilson. "Ez nem az a verseny, amit ő kedvel, de óvatosan vezetett és remek eredményt szállított és sokkal jobban érti, hogy még tanulnia kell. Sokkal tapasztaltabb pilóta ahhoz képest, mint amikor utoljára nálunk volt, jó ötleteket hozott és remekül illik a csapatba".

M-Sport



A Ford második számú pilótája, a frissen szerződtetett 28 éves francia Eric Camilli végül nem ért célba, mert bár a negyedik szakaszon remek időt futott, az ötödikben ugyanabban a trükkös kanyarban hibázott, ahol Robert Kubica, Hayden Paddon és Elfyn Evans is leesett az útról. 

"Eric számára ez egy rövid, de jó verseny volt. A raliban nem fordul elő túl gyakran, hogy azért esel ki, mert túl lassan mész, ám ebben az esetben pontosan ez történt. Nagyon óvatos volt a havas részeken és amikor gyorsított, kihúzták alóla a talajt. Ez egy újonchiba volt és nem hinném, hogy még egyszer elköveti. Közhely, hogy ő még rutintalan, de a potenciált szerintem mindenki látta benne, amikor élete negyedik WRC-s gyorsaságiján abszolút ötödik időt futott. Nagyon tetszik az, amire ő képes" - beszélt Camilliről a csapatfőnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: