Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 19. szerda
Rali

WRC: Ogier Meeke ellen, Kubica elszállt

Az idén csak egyes versenyeken szereplő Citroen továbbra is esélyesnek tűnik a győzelemre, de a címvédő is keményen hajt a sikerért. Mindenki más lemaradása egy perc a rali felénél.

A négynapos Monte-Carlo Rali második, pénteki felvonásán hat gyorsaságit tartottak, melyek során kibontakozott, hogy a győzelemre két pilóta tempója lehet elégséges: a háromszoros világbajnok Sebastien Ogier-é a Volkswagen színeiben, valamint az első nap után vezető Kris Meeke-é a Citroennel, amely márka annak ellenére kezdte nagyon erősen a szezont, hogy csak kiválasztott versenyeken lesz ott, mivel elsődlegesen 2017-es autója fejlesztésére koncentrál.Meeke kettő, Ogier négy gyorsaságit nyert a nap folyamán. A címvédő először az SS5 (a nap harmadik szakasza) után vette át a vezetést, a hetedik gyorsaságin azonban Meeke szakaszgyőzelemmel újra az összetett élére ugrott. Az SS8 megnyerésével aztán Ogier 9,5 másodperccel ellenfele elé került. „Jó kis csatát vívtunk Krisszel ma. Jól vezetett, és én is elégedett voltam a napommal” – nyilatkozott Ogier, akinél felmerült egy lassú defekt lehetősége.

Az addig harmadik helyen álló Andreas Mikkelsen a hetedik gyorsaságin forgott meg, a norvég így a negyedik pozícióba esett vissza, csapattársa, Jari-Matti Latvala mögé, akinek lemaradása egy percnél többet tesz ki. Neuville, Ostberg és Sordo alkotják a további sorrendet a második Citroen, Stephane Lefebvre előtt, aki 20 másodperces büntetést kapott, mivel későn sorakozott fel az egyik gyorsasági rajtjához.

A nap nagy áldozata a kieső Robert Kubica, könnyen lehet, hogy a lengyel pilóta az SS6-on teljes WRC-pályafutását zárta az útszéli árokban. A WRC-ben debütáló Eric Camilli (M-Sport Ford) pontosan ugyanitt esett ki. A WRC2-be visszalépő Elfyn Evans 1,5 perces előnnyel vezeti a kategóriát.

A 16 szakaszból álló rali pontosan fele telt el: szombaton 5, vasárnap 3 gyorsaságit tartanak még.

 

Versenyző

Csapat

Autó

Hátrány

1

Sebastien Ogier

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

1:29:06.1

2

Kris Meeke

Abu Dhabi Total WRT

Citroen

9.5

3

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

1:08.1

4

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Motorsport II

Volkswagen

1:33.8

5

Thierry Neuville

Hyundai Motorsport

Hyundai

1:47.8

6

Mads Ostberg

M-Sport World Rally Team

Ford

2:18.5

7

Dani Sordo

Hyundai Motorsport

Hyundai

3:07.8

8

Stephane Lefebvre

Abu Dhabi Total WRT

Citroen

3:12.0

9

Bryan Bouffier

M-Sport World Rally Team

Ford

4:18.6

10

Ott Tanak

DMACK World Rally Team

Ford

5:25.8

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?