DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Rali

Mikkelsen sapkája és a nyíl

Andreas Mikkelsennel furcsa eset történt az Ausztrál Rali szombati napján. A norvég pilóta baseball sapkája a monstre, ötvenegy kilométeres nabuccai szakasz második teljesítése közben egy ugrató után elszabadult, beesett a Volkswagen Polo R WRC pedálbox-ához, amit Mikkelsennek teljes sebességnél kellett elrúgni onnan, hogy ne okozhasson bajt.

Ez már azonban a második része a sztorinak ugyanakkor. Az első az volt ugyanis, hogy a kérdéses sapka a délelőtti körben nem is volt a pilótánál, mivel a csapattárs Jari-Matti Latvala azt vitte magával reggeli a reggelit követően, majd reklámozta Mikkelsen személyes szponzorait egész délelőtt, amikor nem a bukósisak volt a fején.

mikkelsen_ausztralia_2015



Apró figyelmeztetés

Jost Capito, a Volkswagen Motorsport igazgatója egy figyelmeztető jelzést tett a motorjára, amit szokás szerint arra használt, hogy eljusson a gyorsasági szakaszokra. A jelzésen egy nagy L betű volt látható az angol left, azaz bal szóból, valamint egy nyíl. A kombináció arra emlékeztette a sportvezetőt, hogy a déli féltekén melyik oldalon kell közlekedni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: