DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Rali

Már a Volkswagen az élen Ausztráliában

Hiába kezdték erősen a napot a riválisok, az utolsó speciálon Jari-Matta Latvala az élre ugrott. Ogier is dobogós pozícióban áll. Meeke egyelőre tartja magát, de a Hyundai már számos pozíciót bukott.

Habár az első három szakasz után élen álló Kris Meeke megnyerte a nap negyedik gyorsaságiját is, az ötödiktől a Volkswagenek kezükbe vették az irányítást: Jari-Matti Latvala hármat, Sebastien Ogier egyet zsebelt be közülük. Bár Latvala ezen, az utolsón csak második lett, Meeke-től átvette a vezetést, 2 másodperc fölénnyel az első nap végén ő az Ausztrál Rali éllovasa. Ogier további 2,6 másodperc hátránnyal a harmadik, őket pedig Andreas Mikkelsen követi az utolsó VW-nel.

A Volkswagenek, különösen Ogier a bajnoki állást tükröző rajtsorrend miatt szenvedtek az első szakaszokon, később azonban az időjárás szeszélye révén pont ez játszott kezükre: az erdőben zajló, 30 kilométeres utolsó szakaszra köd borult, amely a később indulókat hátráltatta.

A reggel még első és második Dani Sordo és Haydon Paddon a Hyundai-jal ötödik-hatodik helyen áll. Csapattársuk, Thierry Neuville hetedik pozícióba jött fel Ott Tanak megforgásának és technikai gondjának köszönhetően. A pályabejáráson kamionnal ütköző, ezért nem versenyző Mads Ostberget helyettesítő Stephane Lefebvre kilencedik helyen állt, de az utolsó szakaszon eltörte felfüggesztését. A WRC2-ben Nasser Al-Attiyah vezet.

Ami a bajnokságot illeti, Latvalának 10-zel több pontot kell szereznie Ogier-nál, hogy a francia ne váljon már Ausztráliában háromszoros világbajnokká.

1

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

1:15:29.1

2

Kris Meeke

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

2.0

3

Sebastien Ogier

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

4.6

4

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Motorsport II

Volkswagen

12.9

5

Dani Sordo

Hyundai Motorsport N

Hyundai

15.9

6

Hayden Paddon

Hyundai Motorsport

Hyundai

25.5

7

Thierry Neuville

Hyundai Motorsport

Hyundai

37.2

8

Ott Tanak

M-Sport World Rally Team

Ford

40.2

9

Elfyn Evans

M-Sport World Rally Team

Ford

2:21.8

10

Lorenzo Bertelli

FWRT s.r.l.

Ford

3:37.9

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: