DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

SRTH: Bronzérem az osztrák Liezen Ralin

A hétvégi osztrák Skoda Liezen Rali kalandos időjárási körülményeket tartogatott a mezőny számára. Néhol olyannyira ömlött az eső, hogy gyorsasági szakaszt is törölni kellett a futamból. A magyar Herczig – Czakó páros ennek ellenére elégedetten zárta a versenyt és állt fel a dobogó 3. fokára.

„Eddigi pályafutásom alatt háromszor neveztem és rajtoltam el osztrák futamon, de ez az első alkalom, hogy célba is érkeztünk. – mondta Herczig Norbert.

SRTH - Liezen Rali



Azt már a verseny előtt láttuk az időjárás előrejelzésből, hogy vizes versenyünk lesz, ezért ennek megfelelően készültünk, teszteltünk. Sok ellenfelünkkel ellentétben mi kifejezetten örültünk ennek, hiszen Magyarországon sokszor egy egész évad is eltelik úgy, hogy nincs vizes futam, az új versenyautónkkal, a Skoda Fabia R5-tel pedig eddig összesen kettő futamot teljesítettünk, melyek száraz versenyek voltak. Nagy volt a lelkesedés tehát a csapatnál, amikor láttuk, hogy számunkra nem „vérre menő” küzdelemben tesztelhetjük vízen magunkat és a Fabia R5-öt egy egész futamon keresztül. Lelkesedésünket tovább növelte, hogy a pályák feldolgozásánál kiderült, bár aszfaltos futam volt meghirdetve, több gyorsasági szakaszon a mezőny mégis kilométereket autózott murván. Ilyen versenykörülmények között nekünk még nem volt lehetőségünk versenyezni, ezért nagyon kíváncsiak voltunk az abroncsok „munkájára”. Tudtuk,ezek a szakaszok óriási tapasztalatot jelentenek majd számunkra.

Az időjárás végül nem hazudtolta meg az előrejelzéseket. Volt olyan szakasz, melyet olyan esőben teljesítettünk, hogy az ablaktörlő lapátunk nem bírta az iramot, ezért természetesen másodperceket hagytunk ott, de volt olyan eset is, amikor az ömlő eső miatt eltöröltek gyorsasági szakaszt. Ezen felül egyszer megforogtunk egy sárfelhordáson, illetve az is hátráltatott bennünket, hogy az egyik körgyorsasági szakaszon utolértünk egy versenyzőpárost, akiket kilométereken keresztül voltunk kénytelenek követni, mire félre tudtak húzódni előlünk.

SRTH - Liezen Rali_01

Az időeredményünk tehát komplikált és izgalmas helyzetek sokaságából tevődött össze. A dobogó 3. fokával viszont maximálisan elégedettek vagyunk, hiszen amiért elvállaltuk a Skoda Liezen Rali futamon való indulást: a nem feszített tempóban való tapasztalatgyűjtést versenykörülmények között, azt abszolút mértékben megkaptuk.

Még egyszer köszönet tehát a támogatóinknak a lehetőségért, hogy részt vehettünk, illetve a Porsche Ausztria és a Baumschlager Rallye&Racing Teamnek, hogy meghívtak minket erre az izgalmas futamra.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: