DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Rekord mezőny és újra WRC-k a Barumon

143 páros a Barum Ralin! Az augusztus végi Európa bajnoki futamon tizenkét R5-ösre, tizenegy S2000-re és néhány WRC-re is számíthatunk. A cseh megmérettetésről természetesen nem hiányozhat Jan Kopecky sem, mi magyarok négy párosnak szurkolhatunk majd.

Megérkezett a sokak által várt Barum Rali nevezési listája, amelyen legelsőként a Skoda Fabia R5-össel rajthoz álló Jan Kopecky szerepel. Hasonló autóval nevezett Jaromir Tarabus, Tomás Kostka és Hermen Kobus is. E kategória további résztvevői között olyan neveket találhatunk még, mint Craig Breen vagy éppen Charles Martin, akik mind a ketten a Peugeot Akadémia jóvoltából terelgethetnek egy-egy 208-ast.

kopecky_fabia_r5



A másik legnépszerűbb márka, azaz a Fiesta R5-ös versenyzők sem maradnak távol Zlíntől – Kajetan Kajetanowicz, Alexey Lukjanuk, Roman Odlozilik és az észt Raul Jeets fog helyet foglalni egy-egy Ford R5-ösben.

Az élmezőny szereplői között szép számmal akadnak S2000-esek is, akik közül a tavalyi győztes, Václav Pech sem hiányozhat Mini-jével. E kategóriát gyarapítja majd Fiesta S2000-essel Hermann Neubauer, Fabia S2000-essel Pavel Valousek, Sepp Wiegand, Antonín Tlusták, Jan Cerny, Martin Vlcek, Petter Kristiansen, Jan Jelinek és Martin Hudec.

Magyarjaink közül ott lesz az évek óta rajthoz álló Klausz Kristóf, akin kívül piros-fehér-zöldben fog szerepelni Botka Dávid, Rongits Attila és Német László is a kis Peugeot 208-assal.

A mezőny vége felé szemezgetve néhány WRC is szemet szúrhat a 13-as kategóriánál - a Kassa Ralin ugyan kicsit összecsukta a Subaru WRC-t Kukucka, de remélhetőleg augusztus végére újból versenyképes lesz az autó. Rajta kívül még cseh Impreza, két Octavia és egy Fabia fogja alkotni a csoportot.

Barum Czech Rally Zlín nevezési listája

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: