DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Rali

Neuville nem érti: Egy különleges bukás története

Thierry Neuville azt állítja, fogalma sincs, miért borult fel a Lengyel Rally utolsó előtti szakaszán autójával.

A belga a hatodik helyen haladt látótávolságban csapattársához, Hayden Paddonhoz képest, amikor a baranowoi szakasz első teljesítése során összetörte Hyundai i20 WRC-jét. A kocsi a kerekeire érkezett a borulás után, és nem sérült meg annyira, hogy legénysége ne tudta volna folytatni, ám látványosan ment tovább, hiszen maga után húzott egy kétméteres karót, valamint egy nagy paravánt. A történtek ellenére Neuville a tizenegyedik legjobb időt futotta, az összetettben pedig nem vesztett pozíciót.

neuville_lengyel_2015_2



„Valóban nincs magyarázatom” – mondta el Neuville. „Minden rendben volt, a kocsi azonban hirtelen leugrott az ívről, belementünk az árokba és felborultunk. Kicsit úgy nézett ki, mint Kris Meeke shakedown-on történ borulása. Egyszerűen nem tudjuk, mi történt. Oké, vesztettünk egy kis időt, de nem sérült meg az autó komolyan. Elég szerencsések voltunk.

Összességében nagyon elégedett vagyok a hétvégével. Újra ráéreztünk egy jó ritmusra, amivel elégedett vagyok. A rossz gumiválasztások nélkül úgy érzem, egy hellyel előrébb, az ötödiken végezhettem volna. Optimizmussal tekinthetünk Finnország elé.”

neuville_lengyel_2015_3

neuville_lengyel_2015_4

neuville_lengyel_2015_6

neuville_lengyel_2015_8

neuville_lengyel_2015_9

neuville_lengyel_2015_10

neuville_lengyel_2015_11

neuville_lengyel_2015_12

neuville_lengyel_2015_13

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: