DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Rali

Mikkelsen hosszabbított a Volkswagennel

Andreas Mikkelsent még jó sokáig láthatjuk Volkswagen színekben - a csapat harmadik Polo WRC-jével rajthoz álló norvég versenyzőt és navigátorát, Ola Floene-t ugyanis több évre magához láncolta a kétszeres világbajnok márka.

A wolfsburgi banda felállásán nem nagyon terveznek változtatni a tulajdonosok, hiszen Mikkelsen mellett ott van még Sebastien Ogier, és az a Jari-Matti Latvala, akire szintén hosszabb távon számít a Volkswagen.

andreas_mikkelsen



"Nagyon jó hírnek tartom, hogy Andreas és Ola szerződése meghosszabbításra kerül." - mondta el a Motorsport főnöke, Jost Capito. "Futamról futamra egyre jobban éreztük meg a siker ízét ezzel a párossal, és úgy gondolom, már csak idő kérdése, hogy mikor ünnepelhet Andreas a dobogó legfelső fokán. Szinte lenyűgözött minket e páros tehetsége. Nagy örömünkre szolgál, hogy egy meghosszabbított szerződést nyújthatunk át nekik."

Andreas Mikkelsen egyébként szülinapi ajándéknak is betudhatja karrierje bebiztosítását, hiszen a napokban töltötte be 26. életévét: „Hihetetlenül boldog vagyok, hogy továbbra is a Volkswagen-nel dolgozhatom együtt. Jó érzés tudni, hogy a csapat elégedett velem és a teljesítményemmel. Jó úton haladunk, és ez a bizalom egy extra lökést adhat ahhoz, hogy minél jobb eredményre törekedjek."

Talán sokan 2013-tól kapcsolják össze Mikkelsen nevét a Volkswagen-nel, valójában azonban 2011 óta jegyzik a norvég versenyzőt és navigátorát a márka családnál. Egészen pontosan a Skoda révén került be e márkához, hiszen 2011-ben és 2012-ben az IRC-ben szerzett bajnoki címe alapozta meg jövőjét - ezen eredményeknek köszönhetően a norvég aktívan részt vehetett a legelső Polo WRC tesztelésein. 2013-ban már a világbajnokságon a Polo WRC-vel gyűjtötte a kilométereket, és rá egy évre megszerezte első dobogós helyét Svédországban Mikko Markkula-val a jobbján. További nyolc dobogós hely után végül eljött a jobb oldalon egy csere - régi navigátora, Ola újból visszatér diktálni a kanyarokat. A régi-új páros tavaly az összetettbeli harmadik helyen végzett, idén pedig hat futamból négyet a dobogón zártak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: