DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Szardínia Rali: A Hyundai nyerte a shakedownt

Csütörtök reggel tartották a hivatalos shakedownt, melynek keretében a rali-világbajnokság mezőnye utolsó alkalommal gyakorolhatott az este a cagliari kikötőben egy szuperspeciállal elrajtoló Szardínia Ralira.

A Putifigariban lebonyolított teszten minden versenyzőegységnek legalább három alkalommal kellett teljesítenie az erre kijelölt pályát. Bár az időeredményeknek itt még semmi jelentőségük nem volt, presztízs szempontjából ezeknek a srácoknak sosem mindegy, hogy milyen sorrendben végeznek egymáshoz képest, így nyilván Dani Sordónak és a Hyundainak is egy kis elégtétel, hogy a végén két tizedmásodperccel beelőzték Kris Meeke-et és a Citroent.

„A felfüggesztésen dolgoztunk, hogy jobb legyen a tapadásunk a ralin. A szakasz elég durvává vált a végére, nem is a kövek, mint inkább a puha talaj miatt. Nehéz volt megtalálni a helyes ívet. Ez a pálya nem igazán reprezentálta jól azt, ami a ralin vár ránk. Az első két kilométer még csak-csak, de a vége teljesen más volt. Igaz, ez a rali számos különféle szakaszt tartogat a számunkra, ezért nehéz lenne megmondani, hogy mi számít itt szokványosnak” – nyilatkozta a shakedown végén Sordo.

A 3. helyet Mads Östberg szerezte meg a másik Citroennel, akit a VW kettőse követett, Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala sorrendben. A 6. helyet Thierry Neuville kaparintotta meg, aki azonban az egyik kanyarban kisodródott, és egy fának csapódva átalakította kicsit az i20-as hátulját. 

A rali-világbajnokság idei hatodik versenye csütörtök este egy Cagliari kikötőjében kialakított, 2,5 km-es szuperspeciállal veszi kezdetét.

A shakedown végeredménye:

1. Dani Sordo Hyundai i20 3:27.4
2. Kris Meeke Citroen DS 3 3:27.6
3. Mads Ostberg Citroen DS 3 3:28.3
4= Sabastien Ogier Volkswagen Polo R 3:28.5
4= Jari-Matti Latvala Volkswagen Polo R 3:28.5
6. Thierry Neuville Hyundai i20 3:29.4
7. Robert Kubica Ford Fiesta RS 3:30.3
8. Andreas Mikkelsen Volkswagwn Polo R 3:31.3
9. Hayden Paddon Hyundai i20 3:31.7
10. Ott Tanak Ford Fiesta RS 3:32.5
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: