DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Vadiúj Forddal tér vissza Kubica

A rali-világbajnokság lengyel sztárja kihagyta a legutóbbi Argentin Ralit, Portugáliában azonban ígérete szerint visszatér. A köré épülő csapatstruktúra alaposan átszerveződött.

A bajnokság első versenyein rendszerint megvillanó, népszerű Robert Kubica nem utazott el Argentínába, csapatszervezési okokra hivatkozva: az RK World Rally Team versenyzője állítólag az autó felkészítésével megbízott A-Style csapattal nem tudott dűlőre jutni, ám azt megígérte, hogy Portugáliában ismét jelen lesz.

A lengyel versenyző valóban szerepelni fog a következő heti ralin, ám jelentős átalakulásokkal a hátországban. Ami talán a legfontosabb, az M-Sport által gyártott öt új, 2015-ös specifikációjú Ford Fiesta RS WRC egyikét ő kapja meg, az autót az RK csapat megvásárolta, Portugáliában pedig az M-Sport segítségével készítik fel. Az Autosport lap információi szerint az A-Style semmiféle szerepet nem fog jövő hétvégén Kubica csapatában játszani.

Kubica új autóján jelenleg az utolsó simításokat végzik


Az új Fordokat Kubica, a két gyári versenyző, a Dél-Amerikában első dobogóját megszerző Elfyn Evans és Ott Tanak mellett Martin Prokop (Jipocar Czech National Team) és Lorenzo Bertelli (FWRT s.r.l.) fogja megkapni. Evans és Tanak már ki is próbálta sajátját, a legközelebb elkészülő masina Prokopnak jut.

Ami Robert Kubica eddigi eredményeit illeti, hasonlóan szerepel, mint a tavalyi szezon elején: szakaszgyőzelmei ellenére rendszerint szükségtelen hibákat követ el, ezért pontszerzésnek még közelébe sem került (egy 18. a legjobb helyezése). Tavaly épp a szezon ötödik ralijáig kellett várnia, hogy a legjobb tízbe kerüljön, ez az állomás most Portugália lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: