DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 29. szerda

M-Sport

Újabb hivatalos M-Sport teszten vehetett részt Vogel Adrienn

A Ford raliautóinak fejlesztéséért és gyártásáért felelős M-Sport hivatalos tesztjén vehetett részt Vogel Adrienn. Ez már a második alkalom, hogy meghívták a tavaly az MNASZ által az Év női autóversenyzőjének választott magyar pilótát: tavaly az akkori legújabb fejlesztésú rally4-es Ford Fiestát próbálhatta ki a bemutatás előtt, most a Ford Fiesta rally3-at vezethette.

részletek

Mozgalmas szezonon van túl Vogel Adrienn

A Roger Racing Team versenyzője 2019-ben pályán és raliban is folyamatosan versenyben volt, kategóriát lépve egyre közelebbi kapcsolatba került az M-Sport által gyártott R2-essel, majd az eseménydús hétvégék után Európa-bajnoki pontokkal zárta az évet a Rally Hungary-n.

részletek

Még határozottabb Ford-jelentét a rali-vb-n

A Ford Motor Company ma bejelentette, hogy nagyobb mértékű pénzügyi és műszaki támogatást nyújt régi motorsport-partnerének, az M-Sport csapatnak, amely 2017-ben mind az egyéni, mind a gyártói címeket megszerezte a FIA Rally Világbajnokságon (WRC) az EcoBoost-motoros Ford Fiesta WRC versenyautóval.

részletek

Privát csapat tartotta életben a rali-vb-t

Nagyban köszönhető a WRC jelenlegi virágzása egy fanatikus csapatvezetőnek és annak, hogy gyári támogatás nélkül is kitartott a legmagasabb szinten - abszolút megérdemelt az M-Sport idei világbajnoki címe.

részletek

Eldőlt az ötszörös világbajnok sorsa

Az M-Sport alakulata kedd este hivatalosan is bejelentette, hogy az idén zsinórban ötödik rali-világbajnoki címét szerző Sebastien Ogier 2018-ban is az ő színeikben indul a WRC-ben.

részletek

A volt WRC-sztár megmondja, ki lehet a bajnok

Mikko Hirvonen beszélt arról, hogy szerinte ki nyeri a WRC idei, az eddigieknél jóval izgalmasabbnak ígérkező szezonját - a finn pilóta reméli, hogy volt csapata örülhet a végén.

részletek

Eldőlt: Ogier az M-Sportnál folytatja

Hat héttel a WRC 2017-es szezonnyitója előtt végre sikerült megegyeznie egy csapattal a sorozatból kiszálló Volkswagen négyszeres bajnokának: Sebastien Ogier Ford Fiestával próbálhatja meg a címvédést.

részletek

WRC - Nevezett az M-Sport

Bár hivatalos közlemény nem született róla, az M-Sport és az FIA között január 13-án délután megszületett a megállapodás, a Fordokat futtató brit különítmény gyártóként nevezett a rali világbajnokság 2016-os szezonjába.

részletek

Még mindig anyagi fedezet nélkül az M-Sport

Annak ellenére, hogy az FIA gyártói státuszban kezeli őket, az M-Sport még mindig nem nevezett a világbajnokságra. A Ford Fiesta WRC-vel futó alakulat azon dolgozik, hogy előteremtse az anyagi fedezetet arra, hogy részt tudjon venni a 2016-os rali világbajnokság mind a tizennégy fordulóján.

részletek

Nevezési fennakadás - Mi lesz az M-sporttal?

A rali világbajnokság 2016-os szezonjának gyártói nevezési folyamata megakadt, jóllehet december legvégén a módosított határidő is lejárt már.

részletek

Túl az első teszten az M-Sport új franciája

December 4-én, pénteken adódott az első alkalom Eric Camilli számára, hogy megismerkedjen új csapatával, az M-Sporttal, valamint a Ford Fiesta RS WRC-vel, amikor részt vett a 2016-os Monte-Carlo Rallye felkészülési tesztjén. Egy új élet kezdetét jelentette ez a francia fiatal számára, aki máris otthon érzi magát új alakulatánál.

részletek

Búcsúzik a legendától az M-Sport

Tizennyolc teljes esztendőnyi hűséges szolgálat után szögre akasztja rádióját John Millington, és érzékeny búcsút vesz az M-Sporttól, valamint a rali világbajnokságtól. „Milly”, ahogyan a szervizparkban ismerik, 317 rali világbajnoki futamon vett részt, ezek közül 266-on jelenlegi munkaadója színeiben. Az M-Sport boldog és nyugalmas nyugdíjas éveket kíván neki.

részletek