DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Mozgalmas szezonon van túl Vogel Adrienn

A Roger Racing Team versenyzője 2019-ben pályán és raliban is folyamatosan versenyben volt, kategóriát lépve egyre közelebbi kapcsolatba került az M-Sport által gyártott R2-essel, majd az eseménydús hétvégék után Európa-bajnoki pontokkal zárta az évet a Rally Hungary-n.

Idén már második évadát kezdte meg a lengyel márkakupa, a Kia Platinum Cup versenyzőjeként, és míg az első, hungaroringi hétvége két ötödik hellyel ért véget, addig egy fordulóval később, az ausztriai Red Bull Ringen már meg is lett a dobogós harmadik helyezés. “Gyorsaságiban új feladatokkal és új tapasztalatokkal indult a szezon, mert a sorozatban idén használt új gumik új kihívást jelentettek. Ezek az abroncsok még több türelemet igényelnek, mint a tavalyiak. Ugyanúgy utcai gumikról van szó, de sokkal csúszósabb, nincs olyan oldaltartása, mint a korábbinak volt, ezért beletelt egy kis időbe, amíg megszoktam” - idézte fel az évkezdetet Vogel Adrienn. 

vogel_rally_hungary_2019_0055



A népszerű versenyzőnő a Red Bull Ringen özönvízszerű esőben szerezte meg a harmadik helyet, majd a soron következő poznani futamokon két hatodik hellyel zárt, Szlovákiában aztán egy időmérős második hely után óriási pofozkodásban újra a középmezőnyben végzett. “Csehország maximálisan kárpótolt a Szlovákiában történtekért, mert sikerült Mostban is dobogóra állnom. A gyorsasági szezonom legjobb hétvégéje azonban kétség kívül Monza volt, ahol túlzás nélkül életem versenyét futottam. Az első futam első körében az egyik versenyző társam kiütötte a futóművem így nem tudtam befejezni a versenyt, ezért a második futamon az utolsó helyről indultam. Hatalmas lendülettel versenyeztem, még most is kiráz a hideg, ha visszagondolok rá, fantasztikus volt! Jól sikerült a rajtom, már az első kanyarokban rögtön hármat előztem, folyamatosan mentem át a mezőnyön, az utolsó előtti körben már vezettem a versenyt. A szélárnyékomban viszont ketten is feljöttek rám. Egyiküket tudtam csak kivédekezni, így másodikként értem célba, de amíg élek, nem felejtem el ezt a futamot” - így foglalta össze pályán töltött szezonját Vogel Adrienn, aki a Kia Platinum Cup bajnokságát az összetett ötödik helyén zárta. 

Rally_Hungary_R1_R2__090

Raliban az évet pedig Európa-bajnoki pontokkal úgy, hogy a szezon alatt hol egy Kia Picantóval, hol pedig egy R2-es Ford Fiestával gyűjtötte a kilométereket és a tapasztalatokat a rali pályákon. A 2019-ben bemutatkozó Kia Platinum Rally Cup évadnyitó hétvégéjén, Egerben navigátorával, Notheisz Ivettel két kivételével az összes gyorsaságit megnyerték. “Egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, szoros volt a mezőny, technikai gondjaink is akadtak. Néhány szakaszon a felhordással küzdöttünk, utcai gumikkal kellett a szinte murvássá váló felületen átjutnunk, de megoldottuk” - emlékezett vissza a ralinyitányra a versenyző. Az új sorozat egyik későbbi állomásán, Baranya-kupán is rajthoz álltak, ahol másodikként zárt a női páros. 

76615054_2916173901726080_387803210020028416_o

Az év legnagyobb eseménye azonban a rali-Eb fináléját jelentő Rally Hungary volt a Vogel-Notheisz párosnak. Az R2-es Ford Fiestát korábban a lengyelországi Janusz Kulig Emlékversenyen, valamint az ausztriai Perger Mühlstein Rallyn is tesztelték élesben, nemzetközi körülmények között. A Rally Hungary azonban, a zempléni ítéletidővel igazi kihívás volt számukra. “Ilyen kemény pályákat még életünkben nem láttunk. A versenyhétvége előtt napokon át szakadó eső hatalmas sarat mosott az útra, vasárnap ehhez még hozzájött a masszív köd és az újabb eső. Még a nálunk sokkal tapasztaltabb versenyzők is azt mondták, hogy ehhez fogható körülmények között még soha nem versenyeztek. Ennek ellenére egy pillanatra sem fordult meg a fejünkben, hogy feladjuk, a célunk az volt, hogy minden egyes megtett kilométerrel tapasztalatot szerezzünk, függetlenül attól, hogy tengelyig ért a sár, vagy befolyt a víz az autóba. A FIA ERC Ladies Cupban második helyen zártunk, de jól tudjuk, hogy sokat kell még fejlődnünk, ez azonban csak versenykörülmények között lehetséges.” Vogel Adrienn arról is beszélt, milyen érzés volt elsők között pályára gurulni a Magyarországra 16 év után visszatérő rali-Eb mezőnyéből. “A máriapócsi Rabócsringen az első páros tagjaként kezdtük meg a szuperspeciált. Nyolcezer ember figyelte minden rezdülésünket, azóta is rendszeresen visszanézem a videókat, mert elképesztő volt a hangulat. Óriási megtiszteltetés, hogy ilyen nívós mezőnyben indulhattunk, reméljük, hogy a közeljövőben lesz még lehetőségünk újra megtapasztalni az Eb-hangulatot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: