DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

A volt WRC-sztár megmondja, ki lehet a bajnok

Mikko Hirvonen beszélt arról, hogy szerinte ki nyeri a WRC idei, az eddigieknél jóval izgalmasabbnak ígérkező szezonját - a finn pilóta reméli, hogy volt csapata örülhet a végén.

Mikko Hirvonen hosszú évekig volt Sebastien Loeb ellenfele a rali-világbajnokságon, de megverni sem rivális csapatban, sem csapattársként nem tudta a franciát - végül tizenöt futamgyőzelemmel és több év végi második hellyel a zsebében 2014 végén vonult vissza. Ennek ellenére természetesen követi az eseményeket és szerinte nagyon is lehetséges, hogy Sebastien Ogier-t a Forddal sem lehet majd megállítani, hiába várható nagyon szoros csata az idei szezonban.

"Minden csapatnak teljesen új autót kellett terveznie és a Ford mindig versenyképes tudott lenni ilyen helyzetben. Biztosan nem tudom, de nagyon is lehetséges. Tényleg remélem, hogy visszatalálnak a győztes útra, mert a csapat és Malcolm is nagyon sokat tett a karrieremért" - mondta a Fordnál befutó és Malcolm Wilson csapatfőnökkel jó kapcsolatot ápoló versenyző.

ogier-ford



Az M-Sport nagy fegyvere idén Sebastien Ogier lesz, aki négyszeres világbajnokként érkezett meg a csapathoz, miután az előző négy évet uralta a Volkswagennel. Arra azonban már most panaszkodik, hogy nagyon kevés ideje volt ismerkedni az autóval, hiszen csak nemrég lett biztos, hogy itt folytatja és csütörtökön már kezdődik is a szezon Monte-Carlóban.

"Érdekes lesz látni, hogy Ogier mire képes egy másik autóban, amit nem ő fejlesztett a kezdetektől, mint ahogy azt a Volkswagennél tette. A Toyota talán még nem áll teljesen készen, úgy hallom, hogy van még min dolgozniuk. Viszont Jari-Matti Latvala nagyon tapasztalt és ha koncentrálni tud, akkor később ők is harcolhatnak a dobogóért" - tért ki a visszatérő Toyotára Hirvonen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: